23948sdkhjf

White og Thing & Wainø vinder konkurrence om havnebad

En enig dommerkomité har netop udpeget vinderen af konkurrencen om et nyt havnebad i Hasle på Bornholm. Projektet er både nyskabende og tilpasset omgivelserne, lyder det.
Det bliver White Arkitekter, der i samarbejde med Thing & Wainø skal tegne havnebadet i Hasle by på Bornholm.

Dommerkomiteen begrunder beslutningen med, at vinderforslaget tager udgangspunkt i Hasle Havn som et unikt sted, hvor havnens særlige karakteristika integreres i det nye havnebad:

- Vi er meget glade og beærede over at have vundet konkurrencen om at tegne havnebadet på Bornholm. Jeg tror, vi har vundet, fordi vi har udformet et fantasifuldt og unikt badested, skabt til stedet. Vores forslag vil kunne skabe ny aktivitet og mangfoldighed på Hasle Havn, siger en glad Fredrik Petterson fra White Arkitekter.

Færdigt senere i år
Projektet tager udgangspunkt i en række såkaldte ’tæpper’ med ’det flyvende tæppe’ som stedets varetegn, der skal indbyde de eventyrlystne brugere til ’en rejse ud i himmel og hav’.

Det nye havnebad vil indeholde tre mindre områder; et spring- og opholdsrum som er knyttet til børnefaciliteter, toiletfaciliteter som er knyttet til opholdsområder samt et langstrakt sidde- og opholdsmøbel langs havnepromenaden.

Endelig vil en udtryksfuld udformning af et springanlæg sikre, at havnebadet fremstår som en flot attraktion hele året rundt. Anlægget har et budget på 5,2 mio. kroner og ventes færdigbygget senere i 2011.

Baggrund
Projektet indgår som et demonstrationsprojekt i ”Mulighedernes Land”, der er et 5-årigt partnerskab mellem Realdania og Lolland og Thisted kommuner samt Bornholms Regionskommune. Det skal understøtte bosætning og turisme og har til formål at udvikle og afprøve nye veje til udvikling i landdistrikter og landsbyer.

Med Hasle Havnebad er det ambitionen at vise, hvordan det med forholdsvis små midler er muligt at skabe herlighedsværdi og attraktioner på henslumrende havneområder, som industri og fiskeri har forladt.

Projektet er en del af en større helhedsplan for Hasle Havn, hvor målet er at udvikle hele havnen til et aktivt byområde, der er bedre forbundet med byens gamle centrum og Hasles største turistattraktion, Hasle Røgeri.

Projektet bliver finansieret med 2,6 mio. kroner fra Realdania, 1,5 mio. fra Lokale- og Anlægsfonden samt 1,1 mio. fra områdefornyelsesmidler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078