23948sdkhjf

Dansk højhus er Europas bedste

Langt større højhusbyggerier i London, Berlin og Paris sat til vægs ved CTBUH Awards

The Silo i Københavns Nordhavn er kåret som bedste højhus i Europa i 2018.

Det skete i Chicago i forbindelse med den årlige 2018 Tall+Urban Innovation Conference i slutningen af maj, hvor den gamle kornsilo, som i dag er ombygget til lejligheder, var en blandt fem europæiske finalister i konkurrencen om CTBUH 2018 Awards.

Det 17 etager høje The Silo vandt prisen i konkurrence mod en række langt større højhusbyggerier i London, Berlin og Paris. Og det var et par stolte bygherrer, der modtog prisen i Chicago.

- Den opmærksomhed, som The Silo nu får, viser, at det i høj grad giver mening at forfølge en drøm. I det her tilfælde var drømmen at bevare et af Nordhavns unikke vartegn og bringe det ind i en ny tidsalder. Vi fik selvfølgelig nogle overraskelser undervejs. Men samlet set mener vi, at projektet viser en vej fremad for renovering af gamle industrikvarterer i byerne, siger Klaus Kastbjerg fra Unionkul Holding, der sammen med NRE Denmark har været bygherre på det markante projekt.

Konkurrencen er blevet afholdt af The Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH). Dommerpanelet lagde i sin bedømmelse vægt på, at The Silo ”eksemplificerer vigtigheden af at renovere byers oprindelige strukturer med øje for både miljømæssig bæredygtighed og en etisk og visionær tilgang til at bevare kulturarven”

Forvandlingen af den gamle kornsilo er sket i tæt samarbejde mellem Unionkul, NRE Denmark og arkitektvirksomheden Cobe.

- For os som arkitekter er noget af det sværeste ved et projekt som dette, at vi allerede havde forelsket os i den gamle struktur. Den gamle kornsilo var en massiv, slank og æstetisk bygning, og opgaven var at forvandle den til et beboeligt hus, samtidig med at vi bevarede siloens gamle sjæl. Med byggeriet viser vi, hvordan det er muligt at skabe unik arkitektur, samtidig med at man bevarer nogle af byens gamle strukturer, siger projektchef Caroline Nagel fra Cobe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125