23948sdkhjf

Fornem hæder til betonekspert

Betonprisen 2011 går til centerchef Mette Glavind fra Betoncentret ved Teknologisk Institut.
47-årige Mette Glavind regnes for én af Danmarks førende betoneksperter og har gennem de sidste ti år været centerchef for Betoncentret på Teknologisk Institut.

Her står hun i spidsen for Danmarks største videncenter for beton med 35 medarbejdere, der udfører rådgivning, prøvning, forskning og udvikling til gavn for byggebranchen.

Enorm kapacitet som brobygger
Det er den mangeårige indsats for at bygge bro mellem forskning, udvikling og anvendelsen af beton i dansk byggeri, der udløser prisen.

Mette Glavind har via sin position som centerchef været primus motor for en række store samarbejdsprojekter, der har sikret videndeling om beton mellem universiteter, Teknologisk Institut og betonvirksomheder i Danmark:

- Mette Glavind har en stor faglig dygtighed og en vedholdende evne til både at skaffe midler og sikre disse midlers anvendelse til gavn for forskere og virksomheder. Derudover har hun store ambitioner, en stærk vilje og er vellidt i alle kredse, fortæller Christian Munch-Petersen, der er partner i Emcon og medlem af priskomitéen.

Betonprisen er på 50.000 kroner og uddeles hvert andet år af Dansk Betonforening til en eller flere personer, der har ydet et væsentligt bidrag til udvikling af betonens muligheder.

Vil ændre fordommene om beton
Senest har Mette Glavind i samarbejde med DTU været hovedkraften bag et nyt ekspertcenter for beton til infrastrukturprojekter. Centret spås en vigtig rolle i kommende projekter som Femern-forbindelsen, Metro-ringen samt en række bane- og vejprojekter med beton som primærmateriale.

Netop evnen til at sætte projekter i søen vil også præge Mette Glavinds arbejde fremover:

- Jeg brænder for at skabe og drive projekter, der generer viden, som kan anvendes i praksis. Aktuelt har jeg fokus på viden til infrastrukturprojekter. Derudover vil jeg gerne bidrage til at ændre nogle af de uretfærdige fordomme om beton. Beton er det mest anvendte byggemateriale i verden og har mange fordele for både holdbarhed, indeklima, miljø og bæredygtighed, som vi i Betoncentret løbende afdækker, fastslår hun.

Mette Glavind er uddannet civilingeniør i byggeri på DTU i 1989 suppleret med en ph.d.-grad fra samme sted. Hun har siden 1992 været ansat ved Teknologisk Institut, de sidste ti år som centerchef, og bor i Smørum uden for København sammen med mand og to børn.

Fakta om Betonprisen
• Betonprisen er på 50.000 kroner og uddeles hvert andet år af Dansk Betonforening, som er et fagteknisk selskab under Ingeniørforeningen i Danmark.

• Prisen går til en eller flere personer, der har ydet et væsentligt bidrag inden for blandt andet forståelse af betons materialetekniske egenskaber, udvikling af betons konstruktionstekniske egenskaber, udvidelse af betons anvendelsesområder og markedsføring af den danske betonverdens fremtrædende viden og know-how.

• I 2009 gik prisen til København Zoo's direktør og direktøren for entreprenør E. Pihl & Søn for deres arbejde med Zoo’s nye elefantanlæg.

• Betonprisen 2011 overrækkes til Mette Glavind på Bæredygtig Beton Konferencen i Musikhuset Aarhus den 22. marts.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109