23948sdkhjf

Danske arkitekter bag nyt college i London

schmidt hammer lassen architects’ nye flagskibsprojekt City of Westminster College inspirerer til nye former for undervisning og læring.
Den 24.000m2 store videregående skole i London, vundet i en arkitektkonkurrence i 2006, har betydeligt flere kvadratmeter åbne læringsrum end typiske uddannelsesinstitutioner i Storbritannien. Desuden stiller skolen de nyeste, mest avancerede faciliteter til rådighed for de studerende og medarbejderne.

Bygningens design skaber rum til interaktion, og til at de studerende kan lære af hinanden både formelt og uformelt.

- De forskelligartede og fleksible læringsrum i City of Westminster College er, i samspil med den integrerede teknologi i bygningen, med til at udvikle de studerende og inspirere til nye former for undervisning og læring, siger stiftende partner hos schmidt hammer lassen architects, Morten Schmidt i en pressemeddelelse.

City of Westminster College ligger i hjertet af det centrale London ved Paddington Green på grunden, hvor den tidligere bygning – en utidssvarende og faldefærdig blok fra 1960’erne – var placeret. Den nye bygning er designet indefra og ud, og der er taget højde for de forskellige brugergruppers behov, samtidig med at der er taget hensyn til den bevaringsværdige kontekst. Bygningen fremstår moderne og med et tydeligt skandinavisk præg. Dens simple geometriske former er roteret om et terrasseret atrium, som skaber en samlende og fleksibel, funktionel organisering.

- Etageplanerne rundt om atriet har visuel forbindelse fra én etage til den næste, hvilket gør atriet til det dynamiske centrum og hjertet i skolen, siger partner hos schmidt hammer lassen architects Kim Holst Jensen, og han fortsætter:

- Det store atrium, der på visse etager strækker sig helt ud til facaden, fremhæver samspillet mellem inde og ude, og tilbyder lyse, åbne og inkluderende rum, som inspirerer til interaktion mellem de studerende.

For at styrke forholdet til lokalområdet er de fleste offentligt tilgængelige funktioner – såsom et udstillingsområde, en teatersal og en café – placeret i forlængelse af hovedindgangen før de sikrede områder i bygningen. Bygningens farvevalg er inspireret af konteksten og af de skiftende årstider.

Interiørets lyse træpaneler danner en kontrast til de rå betonoverflader og understreger det skandinaviske i bygningsdesignet.

Bygningen er designet, så den er bæredygtig, energibesparende og let at vedligeholde, hvilket reducerer levetidsomkostningerne og den samlede
CO2-udledning.

- Vi ville skabe et nyt uddannelses-sted med en åben og inkluderende atmosfære – et sted der kunne matche behovene for de forskellige grupper af studerende. Vi er begejstrede over slutresultatet og er stolte over at kunne byde velkommen til et i den grad inspirerende og tidssvarende læringsmiljø, lyder det fra rektor ved City of Westminster College Kieth Cowell.

Det nye City of Westminster College, der slog dørene op for de studerende den 10. januar 2011, er schmidt hammer lassen architects første færdigbyggede projekt i Storbritannien. Det efterfølges snart af biblioteket The Learning Zone – Library and Learning Centre i Sheffield og af Aberdeens Nye Universitetsbibliotek, University of Aberdeen New Library, i Skotland. Begge forventes at stå færdige i løbet af 2011.

Kilde: schmidt hammer lassen architects

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094