23948sdkhjf

Utzon tegner nyt museum: - En drømmeopgave for en arkitekt

Badebyen Hornbæk i Nordsjælland er klar til at lægge sand til et museum i verdensklasse

P.S. Krøyer og de øvrige skagensmalere samledes på stranden i Skagen for at blive inspireret af og forsøge at gengive det helt særlige lys.

Nu får netop lyset sit helt eget museum lige ved stranden. Ikke på toppen af Jylland, men på toppen af Sjælland. I Hornbæk, hvor lyset også er helt specielt.

Og det er ingen ringere end Kim Utzon, som tegner Lysets Museum, der skal ligge på den berømte Kystvej lige ned til Hornbæks hvide sandstrand.

En drømmeopgave
Drømmen om et kunstmuseum på den 5.500 kvm store grund på hjørnet af Kystvej og A.R. Friis Vej, går helt tilbage til 1995, da Fonden Hornbæk Kunstmuseum arvede den fra Fru Gudrun Thomsen med pålæg om at bygge et museum.

- Et kunstmuseum er en drømmeopgave for en arkitekt. At det er med Lins kunst som grundsamling og med den smukkeste tænkelige placering mellem Kystvej og Hornbæks strand har været en stor udfordring, som jeg har været meget glad for at få. Resultatet - et åbent hus med mange forskellige aktiviteter - vil kunne være med til at gøre denne del af Hornbæk endnu mere attraktiv, siger Kim Utzon i en pressemeddelelse.

Lin er kunstneren Lin Utzon, som er søster til Kim, og som vil donere en del af sine kunstværker til museet, der på den måde også vil have en samling fra starten.

Fondsmidler til finansiering
Kim og Lin Utzon kender Hornbæk fra deres tidligste barndom, hvor de tilbragte somrene i bedsteforældrenes sommerhus på netop Kystvej. Senere voksede de op i Hellebæk, men kørte hver dag langs kysten til skole i Hornbæk. Hver dag med en kærlighed til naturen og lyset - som har præget deres virke gennem hele livet.

Det unikke museumsprojekt har fået bred politisk opbakning i Helsingør Kommune. Når lokalplanen for det 2.500 kvm store museum er klar, skal Fonden Hornbæk Kunstmuseum i gang med at søge de nødvendige fondsmidler til finansieringen af museet. Formentlig et beløb i størrelsesordenen 75 - 80 mio kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095