23948sdkhjf

Forlig i Bispebjerg-sag: 14 millioner i kompensation

Region Hovedstaden beklager forløbet omkring udbudsproces

Der blev torsdag sat punktum i den erstatningssag, som arkitektfirmaet C.F. Møller i november 2017 anlagde mod Region Hovedstaden.

Parterne har indgået forlig, som betyder, at C.F. Møller og underrådgiverne Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Niras og Terroir samlet får 14 mio. kr. i kompensation.

Region Hovedstaden beklager forløbet omkring udbudsprocessen over for C.F. Møller og underrådgivere:

- Vi vil være en professionel bygherre og samarbejdspartner for de virksomheder, der byder ind på vores opgaver. Klagenævnet for udbuds kendelse viser, at det var vi ikke i det her tilfælde, og det vil jeg gerne beklage. Vi har helt sikkert lært af den her sag og skærpet arbejdsgangene på administrativt niveau, så vi sikrer os, at den her slags ikke sker igen, siger formand for den politiske følgegruppe for byggeriet af Akuthuset, regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj (S), i en pressemeddelelse.

En principiel sag
For C.F. Møller har det været en principiel sag, som er rejst på vegne af hele rådgiverbranchen, siger bestyrelsesformand Klavs Hyttel:

- Bispebjerg-sagen fremstår fejlbehæftet og taktløs. Vi er derfor glade for klagenævnets klare og utvetydige kendelse og regionens beklagelse og erkendelse af deres ansvar. Den økonomiske kompensation er naturligvis kærkommen, men den største gevinst i denne ulykkelige sag er, at den bidrager til en mere fair og overvåget udbudsproces i et fremadrettet perspektiv.

CF Møller anlagde sagen, efter at Klagenævnet for Udbud i november 2017 kritiserede regionen for manglende ligebehandling ved udbuddet af, hvem der skulle bygge det nye akuthus på Bispebjerg hospital. C.F. Møller bød på opgaven, som blev vundet af KHR Arkitekter.

Læs mere om sagen i artiklerne:

C.F. Møller tager ordet i akuthus-strid (2. marts 2016)

Bispebjerg afviser beskyldninger (29. februar 2016)

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141