23948sdkhjf

STB Byg vinder 55 fynske boliger

Almene familieboliger skal opføres ved tidligere savværk

Efter flere års tilløb stikkes spaden snart i jorden til en ny boligafdeling i Assens under Fyens Almennyttige Boligselskab (FAB).

Boligselskabets nye Afdeling 98 omfatter 55 almene boliger og skal opføres på en grund, hvor industrivirksomheden Plum indtil 2004 havde savværk.

FAB har netop offentliggjort, at det er STB Byg, der skal udføre hovedentreprisen. Vejle-entreprenøren har vundet opgaven foran Dansk Boligbyg, NCC Danmark, Hans Jørgensen & Søn Entreprenører samt Hansson & Knudsen.

Forløber byggeriet som planlagt, vil indflytningen ske fra efteråret 2019 og frem til årsskiftet. Den præcise tidsplan er dog endnu ikke på plads.

- Hvornår vi kommer i gang afhænger af, hvor hurtige vi er til at projektere. Vi kommer i gang i løbet af efteråret, men præcist hvornår kan jeg ikke sige endnu, fortæller adm. direktør Jens Winther fra STB Byg.

Fredet savværksbygning bevares
Plums Gård er tegnet af Creo Arkitekter med Niras som rådgivende ingeniør og har en samlet anskaffelsessum på godt 110 mio. kroner.

Selve nybyggeriet får et areal på 5.300 kvadratmeter, der opføres i en halvcirkel omkring et grønt område. Boligerne varierer i størrelse fra 70 til 115 kvadratmeter og får enten terrasse eller altan. Bygningstypologien er dynamisk. Husene forskyder sig og varierer i højde for at skabe en varieret facadeflugt.

STB Bygs hovedentreprise løber op i 62 mio. kroner, hvoraf godt 10 procent er relateret til renovering af den fredede savværksbygning. Her skal der indrettes fælleslokale, depotrum og driftskontor på godt 1.100 kvadratmeter.

- De 55 boliger var dét, vi konkurrerede på og vandt entreprisen på. Så er der efterfølgende kommet et tillæg til entreprisen i form af en renovering af en del af det gamle savværk, siger Jens Winther.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.329