23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør gearer op i Aarhus

Færch & Co. har flyttet sin østjyske afdeling tættere på Aarhus og satser på vækst i de kommende år

For knap 2½ år siden overtog Færch & Co. ejerskabet af Solbjerg Tømrer- og Murerforretning, som efterfølgende skiftede navn til Færch & Co. Solbjerg.

Nu skifter selskabet navn igen og bliver til Færch & Co. Aarhus. Det sker som led i en vækststrategi, hvor aktiviteterne er flyttet fra den hidtidige adresse i Solbjerg og godt 15 km. mod nord til Søren Nymarksvej i Højbjerg lige syd for Aarhus.

Bedre logistik
Flytningen er dels udtryk for Færch & Co.’s vækstambitioner, dels et praktisk behov for en bedre placering i forhold til aktiviteterne i Aarhus. Med flytningen får byggelederne kortere afstand til byggepladserne, og serviceafdelingen får bedre logistik.

Færch & Co i Aarhus

Det er fire år siden, at Færch & Co. etablerede en afdeling i Aarhus, som var styret fra Aalborg. Men efter købet af Solbjerg Tømrer- og Murerforretning i 2016 samlede virksomheden alle Aarhus-aktiviteter i et selvstændigt selskab med base i Solbjerg.

Med flytningen til Højbjerg har selskabet skiftet navn til Færch & Co Aarhus, som på den nye adresse - Søren Nymarksvej i Højbjerg - råder over knap 1000 kvadratmeter med kontor, snedkerværksted og lager.

I det centrale Aarhus har Færch & Co. de senere år udført en række hoved- og totalentrepriser inden for især uddannelsesbyggeri. Blandt andet VIA University College på Ceres-grunden, Fjordsgade Skole i Aarhus og Bakkegårdsskolen i Tilst. Senest har virksomheden igangsat en nyopførsel i hovedentreprise af et sundhedshus i Hinnerup.

Samtidig råder virksomheden over en anseelig serviceafdeling, der udfører service- og renoveringsopgaver for boligforeninger.

Færch & Co Aarhus A/S er 100 procent ejet af Færch & Co A/S.

Samtidig skal den mere centrale beliggenhed hjælpe med at tiltrække medarbejdere. For administrerende direktør Søren Worup lægger ikke skjul på, at Færch & Co. ser et stort vækstpotentiale i Aarhus:

- Vi beskæftiger nu 76 mand i Aalborg og 48 i Aarhus, men jeg er sikker på, at vi inden for få er større i Aarhus end i Aalborg, siger han.

Flere hoved- og totalentrepriser
Manden, der skal forløse potentialet, er Stefan Fruergaard Pedersen. Han kom ved årsskiftet til Færch & Co. efter mere end otte år i Hustømrerne, senest som afdelingsleder for serviceafdelingen.

- Markedet for hoved- og totalentrepriser i Aarhus er kæmpestort og væsentligt større end i Aalborg. Vi har kompetencerne i huset til at løfte opgaverne, siger Stefan Fruergaard Pedersen.

Lige nu arbejder Færch & Co. Aarhus blandt andet på Fjordsgade Skole og et boligprojekt i Malling, som begge er entrepriser til omkring 30 millioner kroner. Og går det, som ledelsen satser på, er det flere hoved- og totalentrepriser i dét niveau – eller lidt større – der skal trække væksten i de kommende år.

Stefan Fruergaard Pedersen understreger dog, at det skal ske i et tempo, hvor organisationen kan følge med:

- Man kan sagtens have vækstambitioner, men der skal jo også helst være penge i det. Det handler om at få skabt en rentabel base, og det arbejder vi løbende med. Så vi kommer til at ansætte flere medarbejdere. Det er nødvendigt for at opfylde de mål, vi har, siger Stefan Fruergaard Pedersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109