23948sdkhjf

Tilbage i plus: "Vi er kommet på den anden side af en større oprydning"

Færch & Co. har forbedret resultatet med mere end 20 mio. kr., så der igen er sorte tal på bundlinjen hos entreprenørvirksomheden med afdelinger i Aalborg, Aarhus og Odense. Det viser selskabets netop offentliggjorte 2020/21-regnskab.

Før skat var overskuddet 8,9 mio. kr. mod minus 11,6 mio. kr. i 2019/20, hvor to tabsgivende byggesager var årsag til underskud. 

– Vi er tilfredse med resultatet, der er et udtryk for, at vi er kommet på den anden side af en større oprydning. Vi har brugt året på at styrke virksomheden hele vejen rundt, og det er vi lykkedes med, siger direktør Søren Worup i en pressemeddelelse om resultatet og hæfter sig også ved, at alle afdelinger udvikler sig positivt og bidrager til resultatet,

Øget kontrol og styring efter tabssager

Færch & Co. styrkede i foråret sin direktion, da Martin Lampe blev medejer og direktør med ansvar for økonomi, HR og service. Og han har allerede bidraget til at konsolidere virksomheden efter en årrække, hvor opkøb og vækst har stået øverst på dagsordenen, lyder det.

Tilgangen af Martin Lampe har samtidig frigjort ressourcer til Søren Worup, som nu i højere grad kan fokusere på salg og produktion.

– I byggebranchen er det små marginaler, der afgør, om et projekt kan løbe rundt. Vi har indbygget en række kontrolfunktioner, så vi fremadrettet kan holde alle byggesager på sporet, siger direktør Martin Lampe og fortsætter:

– Vi kan selvfølgelig ikke forudsige stigende materialepriser eller forsinkede leverancer. Men med vores nye systemer og procedurer kan vi gribe tidligere ind, hvis et projekt udvikler sig i en forkert retning.

Fakta: Færch & Co. A/S

Færch & Co. A/S udfører total-, hoved- og fagentrepriser, tømrer-og snedkerarbejde samt service- og vedligeholdelsesopgaver.

Virksomheden har hovedkontor i Aalborg samt afdelinger i Aarhus og Odense. Hertil kommer tømrerfirmaet Verner Fredsgaard & Søn i Svenstrup J., syd for Aalborg.

Ejerkredsen består af direktør Søren Worup og direktør Martin Lampe, som hver ejer 15 pct. af virksomheden, mens bestyrelsesformand Jørgen Enggaards selskab Guldbæk Holding A/S ejer 70 pct.

Færch & Co. har blandt andet investeret i et nyt værktøj til budgetstyring. Sideløbende er der indført månedlige gennemgange af alle byggesager og tilført nye kompetencer for at styrke projektledelsen. 

Aarhus-afdeling med tredoblet resultat

Den store motor i Færch & Co.’s forretning er fortsat Aarhus-afdelingen, som i 2020/21 har tredoblet resultatet efter skat til 6,6 mio. kr. efter en vækst i omsætningen på mere end 40 pct.

Aarhus-afdelingen Topicshar taget en række hoved- og totalentrepriser af især uddannelsesbyggeri og boligrenovering. Senest på Bytoften i Vejlby, hvor selskabet som hovedentreprenør skal forvandle en forfalden kontorbebyggelse, den såkaldte IBM-bygning, til 47 almene boliger. Ombygningen, der udføres for Boligforeningen 10. marts 1943, er netop igangsat.

I Aalborg-afdelingen er det skoler, boliger og serviceopgaver, der fylder i ordrebogen. For øjeblikket er der hovedentrepriser på renoveringer af både Svenstrup Skole og Gl. Lindholm Skole. Sideløbende har virksomheden i årets løb overtaget flere konkursramte boligprojekter, blandt andet 22 familieboliger for Nørresundby Boligselskab i Vadum ved Aalborg.

På Djursland har Færch & Co. overtaget hele fem byggesager med i alt 125 boliger, som afleveres løbende til boligselskabet DjursBo i løbet af 2021 og 2022.

Aalborg er styrket og Aarhus er solid 

I 2021/22 forventer Færch & Co.s ledelse et uændret aktivitetsniveau og et positivt resultat.

De positive forventninger begrundes i årsrapporten først og fremmest med en fortsat meget solid ordrebeholdning i Aarhusafdelingen. Samtidig er Aalborg-afdelingen styrket på de indre linjer.

Færch & Co. A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 35,8 26,3
Resultat af primær drift 1,5 -13,5
Resultat før skat 8,9 -11,6
Årets resultat 8,7 -8,6
Balancesum 63,9 54,9
Egenkapital 19,2 10,6
Gns. antal ansatte 75 85
Regnskabsåret blev afsluttet 30.04.2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125