23948sdkhjf

Skana i spidsen for ambitiøst projekt

Gennem tre konkrete byggerier sætter Skana Entreprise nu fokus på at reducere stress og nedslidning af medarbejdere i byggebranchen.
Med knap 1,3 mio. støttekroner fra Forebyggelsesfonden i ryggen har Skana Entreprise sat sig for at øge fokus på samarbejde og trivsel i byggebranchen.

Det sker med afsæt i tre konkrete byggerier, og målet er en markant reduktion af stress og nedslidning af medarbejdere i byggebranchen:

- Målet er 10 % lavere sygefravær end landsgennemsnittet, 10 % lavere ulykkesfrekvens, reduktion i antallet af åbne konflikter, total eliminering af retslige tvister og påbud fra arbejdstilsynet, reduktion af stresssituationer og tilfredse kunder både når det gælder kvalitet, tid og økonomi, fortæller adm. direktør Ea Ovdal Nielsen fra Skana Entreprise.

Projektet løber frem til september og skal desuden munde ud i en håndbog med afprøvede koncepter, processer og værktøjer til brug i mindre entreprenør- og håndværksvirksomheder.

Fælles mål
Ea Ovdal Nielsen understreger, at samarbejde om et fælles mål gennem hele byggeprocessen er afgørende for både økonomi, tid og kvalitet. Men byggeopgaver involverer samtidig mange forskellige parter og fag, der kommer med hver deres kultur og individuelle forventninger til opgaven:

- Derfor fokuserer vi i projektet på, hvordan man gennem samarbejde og involvering kan samle og engagere alle om et fælles mål, og vi arbejder i vidt omfang med holdninger, for det er holdninger, der afgør, hvordan man møder opgaverne og kolleger på byggepladsen.

- Kort sagt handler det om, at byggeledelsen sammen med medarbejderne opstiller klare målsætninger, forventninger og rollefordelinger, og at byggeledelsen med fokus på de bløde værdier opbygger nye sociale kompetencer, som på tværs af fagene baner vej for lysten til at indgå i respektfuldt samarbejde på alle niveauer, i alle led og i alle faser af et byggeri, forklarer hun.

Ansvarsdeling på tværs af fagene
Projektet er døbt ”Sådan Samarbejder vi”, og Ea Ovdal Nielsen betegner det som en unik chance for at afprøve, tilpasse og videreudvikle nye koncepter og værktøjer i konkrete byggesager:

- Vi får mulighed for at arbejde professionelt med udvikling af nye sociale kompetencer og videndeling, og vi får mulighed for på tværs af fagene at arbejde målrettet med udvikling af en gennemsigtig ansvarsfordeling, forudsigelighed i de enkeltes opgaver i byggeprocessen og sikre overensstemmelse mellem krav og ressourcer, fortæller hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078