23948sdkhjf

MT Højgaard renoverer boliger i Grønlandskvarter

I Aalborgs Grønlandskvarter ligger Diskovej, hvor der i 1966 blev opført 94 almennyttige boliger.

Her har Boligforeningen Alabu Bolig sammen med MT Højgaard taget hul på et renoveringsprojekt, der indebærer udskiftning af tag, døre, vinduer, installationer til facaderenovering og nyt kloaksystem.

- Vi er vant til gennemgribende renoveringsprojekter, hvor der skal foretages en række forbedringer på alment boligbyggeri. Diskovej er typisk for sin tid med gammelt asbesttag, som vi udskifter med et lige tag i sort tagpap, fortæller entrepriseleder Michael Møller fra MT Højgaard.

Finansieres gennem huslejen
De 70 rækkehuse og 24 lejligheder på Diskovej er aldrig blevet nævneværdigt renoveret. Men alligevel skulle de vise sig, at bebyggelsen er i for god stand til at opnå fondsmidler.

- Derfor ændrede vi kurs og arbejdede i stedet på at gennemføre en klassisk renovering, der hovedsageligt finansieres gennem en højere husleje, fortæller inspektør René Petersen fra Alabu Bolig, der har arbejdet med helhedsplanen i otte år.

Huslejen bliver i gennemsnit 1.988 kroner dyrere om måneden, når boligerne står færdigrenoverede. Alligevel kan de stadig placeres i den laveste ende af kvadratmeterskalaen for området med en pris på 820 kroner pr. kvadratmeter. To tredjedele af beboerne stemte for renoveringen.

To etaper
MT Højgaard er netop gået i gang med de fire første bygninger. Planen er, at de første boliger er renoveret inden december måned i år, hvorefter der holdes en kort pause, inden arbejdet genoptages med de resterende boliger i 2019, der skal stå færdige til november.

- Da beboerne ikke bliver genhuset, springer vi bevidst de kolde måneder over, så vi undgår, at der trænger regn, sne og slud indenfor. På den måde opnår vi den mest optimale byggeproces for alle parter, forklarer Michael Møller.

Projektet gennemføres med Harde Larsen Rådgivende Ingeniør og Andersenrosendal Arkitekt som rådgivere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125