23948sdkhjf

Gravemaskinen har tygget sig gennem 92 meter skorsten

Midt i februar påbegyndte Hofor nedbrydningen af en kæmpe skorsten på Amagerværket.

Skulle alligevel rives ned

Amagerværket kommer ikke i fremtiden til at mangle sin ene skorsten.

- Hofor er ved at omstille Amagerværket fra at fyre med kul til bæredygtig biomasse, og i den for-bindelse skulle skorstenen alligevel rives ned. Derfor passer det generelt godt ind i byens grønne omstilling og arbejdet med at skabe fremtidens bæredygtige byer, at betonen kan genbruges. Vi er flere, der glæder os til at besøge den gamle skorsten i nye former i Sydhavn,siger Niels Ravn Pedersen, der er projektchef i HOFOR.

Skorstenen er 150 meter høj og består af 5.000 ton gammelt beton, der skal genbruges i forbindelse med opførelsen af Sydhavns nye genbrugscenter.

Det hele foregår ved, at en gravemaskine placeret på toppen af skorstenen, nedbryder skorstenen oppe fra og ned - nærmest tygger sig igennem de mange tons beton.

Nu har gravemaskinen så konsumeret de første 92 meter skorsten, hvilket svarer til 1.300 tons beton.

For at kunne klare de sidste 58 meter har det været nødvendigt at tage gravemaskinen og gravemaskinens boreplatform ned på jorden, for at tilpasse den de sidste meter, som er den tykkeste del, bestående af 3.700 tons beton. 

Både boreplatform og gravemaskinen er på plads igen og arbejdet forventes færdigt med udgangen af september.

Betonen knuses efter nedrivning hos Hofor, hvorefter den køres til Sydhavnen, hvor 3800 tons af den knuste beton skal indgå som supplement i den nye beton i genbrugscenteret.

Den resterende del af skorstenen med betonstykker på 0-4 mm vil blive brugt som belægningsopbygning af stier og veje ved centeret.

Det er Danton A/S, der står for selve nedrivningen for Hofor.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125