23948sdkhjf

Herlev Hospital får skorsten på 52 meter

Lørdag den 11. august fik Herlev Hospital en ny skorsten på hele 52 meter. Skorstenen er en del af hospitalets nye nødstrømsanlæg.

Den 52 meter lange skorsten blev i to dele transporteret med særtransport fra Esbjerg og i nattens mulm og mørke ankom den til Herlev Hospital, natten til lørdag.

Når en skorsten på hele 52 meter skal rejses, skal der ikke alene store kraner til, men også en række specialister som er eksperter i at rejse skorstene. Alle involverede mødte tidlig lørdag morgen til sikkerhedsbriefing og vagter sørgede for, at ingen uvedkommende kom ind i den sikkerhedszone, som var oprettet rundt om byggepladsen.

Livsvigtigt anlæg
Nødstrømsanlægget er placeret i forlængelse af den nye sterilcentral og skal rumme otte generatorer. Og når nødstrømsanlægget tages i brug, vil hospitalets livsvigtige funktioner slet ikke bemærke et strømsvigt, og på de øvrige funktioner vil der max være en nedetid på 20 sekunder.

- Vi håber selvfølgelig ikke, at vi får brug for det, men skulle vi være så uheldige at blive ramt af et strømsvigt, så har vi snart et helt nyt nødstrømsanlæg, som dækker både det eksisterende hospital og nybyggeriet, forklarer projektdirektør Connie Barfod.

Miljøhensyn
Med en højde på 52 meter og en diameter på 3,6 meter går det næppe ubemærket hen, at hospitalet har fået en ny skorsten. Men for at sikre, at afkastet fra de otte dieselmotorerne i nødstrømsanlægget bliver håndteret miljømæssig korrekt, og lever op til Herlev Kommunes miljøkrav, er det nødvendigt at have en meget høj skorsten.

Skorstenens farve er valgt ud fra den farvemanual, som er en del af Herlev Hospitals bevaringsvejledning. Farvemanualen skal sikre, at hospitalet benytter samme farvepalet som kunstneren Poul Gernes benyttede, da han i sin tid udsmykkede Herlev Hospital.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097