23948sdkhjf

Henning Larsens Fond hylder 'destinationsarkitekter'

Henning Larsens Fond har i anledning af stifterens fødselsdag valgt at hædre arkitektfirmaet Norrøn med et legat på 100.000 kroner.

- Norrøn forholder sig aktivt til verdens forandringer. De dyrker den jord, de med deres bygherre planter deres projekter i, både fysisk og socialt. Vi ser i Norrøn en nyetableret arkitektvirksomhed, der konsekvent og selvbevidst lægger sig ind i en ny nordisk bevægelse, på en meget lovende måde, lød det i motivationen for valget af årets prismodtagere, der mandag eftermiddag blev hyldet ved en privat sammenkomst i Kongens Have i København.

Det københavnske arkitektfirma, der ejes og drives af arkitekterne Poul Høilund, Anna Maria Indrio og Marco Berenthz, arbejder med, hvad de selv kalder "destinationsudvikling". Fokus er rettet mod de steder, der alt for længe har været glemt og underprioriteret. Nøglen er at fortolke det enkelte steds fortælling ind i værker og udviklingsprojekter, som underbygger en ny lokal stolthed.

- Vi håber, at prisen kan være med til at sætte yderligere fokus på den problematik vi til hverdag prøver at løse, siger Marco Berenthz, partner i Norrøn. 

Henning Larsens Fond blev stiftet af arkitekt Henning Larsen i 2001 og har hvert år foretaget prisuddelinger på stifterens fødselsdag den 20. august. Fondens priser kan ikke søges, og fonden har til formål at støtte kvaliteten i dansk arkitektur. Oplysninger om tidligere legatmodtagere kan findes på websitet fond.henninglarsen.com

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094