23948sdkhjf

Geberit vokser i Norden

På Geberits nordiske hovedsæde i Aarhus kan man glæde sig over pæn fremgang i omsætningen. Årsagen er en målrettet vækststrategi med flere nyansættelser.
Den schweiziske producent af vvs-løsninger, Geberit, formåede i det forgangne år at øge sit samlede salg med 5 % til knap 2,15 mia. CHF (ca. 12,58 mia. kroner), og i modsætning til 2009 lukkede de fleste regioner og markeder året med stigninger.

I den nordiske region, der har hovedsæde i Lystrup ved Aarhus, lyder fremgangen på 7,3 %, og dermed markerer Norden sig som én af de regioner, der kan fremvise den største vækst:

- Det er den næsthøjeste vækst i hele den europæiske region og skyldes især en målrettet vækststrategi med bl.a. nyansættelser i alle nordiske lande, fortæller Line Hage, der er PR & Event Manager i den nordiske region, der samlet tæller 85 medarbejdere.

Omkostningsstyring og procesoptimering
På koncernniveau er det især produktområdet sanitære systemer, der trækker væksten med en fremgang på 7,1 %, mens området for rørsystemer er gået frem med 2,2 %. Resultatet af den primære drift (EBIT) blev 486,2 mio. CHF (ca. 2,84 mia. kroner), og EBIT-marginen nåede dermed 22,6 %.

Trods negative valutakurs-effekter og stigende råvarepriser lykkedes det at fastholde resultatniveauet fra de foregående år, og Line Hage fremhæver en konsekvent omkostningsstyring og procesoptimering som de vigtigste årsager til denne succes.

Forventninger til 2011
I tråd med de overordnede prognoser for byggeriet forventer Geberit i 2011 en svag fremgang med en noget forskelligartet udvikling i de respektive regioner og markeder.

Generelt kalkulerer man med vækst inden for boligrenoveringen, mens udviklingen i nybyggeri ventes at ske mere sporadisk.

Ledelsen oplyser, at nøgleordene for det kommende år er organisk vækst og yderligere optimering af forretningsprocesser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125