23948sdkhjf

Nye boliger til unge og familier i Aarhus

Plan for 151 boliger er på vej gennem det politiske system

Et nyt blandet byggeri er på vej i Bøgegade ved Randersvej i Aarhus.

Magistraten i Aarhus Kommune behandlede mandag lokalplanforslaget til et nyt byggeri bestående af 114 almene ungdomsboliger, 30 lejligheder og syv byhuse.

Går alt efter planen, vil byrådet godkende planen i starten af 2019, hvorefter byggeriet kan gå i jorden omkring sommerferien.

- Det glæder mig meget, at vi får så mange ungdomsboliger på en virkelig central placering i forhold til mange af byens uddannelsesinstitutioner. På den måde kan vi tilbyde endnu flere unge en central bolig, hvor uddannelsesstedet formentlig kun er en kort cykeltur væk, og letbanen kører lige til døren, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Det er Brabrand Boligforening, der bygger ungdomsboligerne med C.F. Møller som arkitekt, mens de resterende boliger opføres af en endnu unavngiven privat udvikler med Gudnitz Krabbe Vang som arkitekt.

Forslaget lægger op til, at det nye byggeri får en stor sammenhængende have i gårdrummet, der vil fungere som et samlingssted for områdets beboere. På boligerne ud mod Randersvej kommer der tagterrasser, og ved det øvrige byggeri bliver der lavet små private haver, grønne kantzoner og altaner.

Det nye byggeri er et led i målsætningen om at koncentrere byudviklingen langs Randersvej, der blev udpeget som vækstakse i sidste års kommuneplan. Sideløbende med lokalplanen for området ved Bøgegade udarbejder kommunen således også en helhedsplan for Randersvej, der vil ende ud i strategiske anbefalinger til kommende strukturer og den bymæssige udvikling langs vejen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143