23948sdkhjf

Idealcombi-direktør: Vores virkelige testcenter er Island

Med specialdesignede vinduer får Idealcombi et stigende antal ordrer fra vulkanøen

Vinden rusker i husene på Island, mens regnen banker ind på vinduerne. Vulkanøens vind og vejr er så barsk, at en regnfuld efterårsdag i Danmark på blegne.

Det stiller særlige krav til de materialer, som bygningerne er lavet af.

Det har man opdaget hos vinduesproducenten Idealcombi i Thy, der med en helt særlig produktion laver vinduer, der kan modstå det hårde klima:

- Vi har et testcenter til vores vinduer her i Thy, men vores virkelige testcenter er Island, hvor vinduerne virkelig bliver prøvet af, siger Claus Winther, direktør for salg og marketing hos Idealcombi, der særligt det seneste halve år har oplevet en stor stigning i virksomhedens ordrer fra Island.

En skræddersyet løsning
Det er den helt særlige konstruktion af vinduerne fra Idealcombi, der gør dem til et foretrukket valg på Island.

Vinderne består af en kerne af termisk PUR, der giver dem en særlig styrke og holdbarhed. Samtidig gør det, at vinduerne isolerer bedre.

Vinduerne, der sælges til Island, er desuden specialproduceret med en helt særlig karm, der er op mod dobbelt så dyb som ved almindelige vinduer. Det gør dem endnu stærkere.

- Det er der ikke mange, der har mulighed for at specialproducere vinduerne på samme måde som os, siger Claus Winther som forklaring på virksomhedens succes mod nord.

Han bemærker desuden, at vinduerne med ekstra dybe karme også bruges i begrænset omfang i Danmark, hvis en arkitekt ønsker et dybere visuelt udtryk på karmene.

En stigende succes
Det er særligt de specialproducerede vinduer, der har gjort Idealcombi til et af de foretrukne valg på Island.

Men virksomheden har også selv været en aktiv medspiller for at skabe den interesse, som Idealcombi lige nu oplever fra det lille land mod nord.

Siden 1998 har vinduesproducenten rettet sit blik mod landet, og de seneste 15 år har den danskboende islænding Erlendur Hermannsson været ansat i virksomheden som et vigtigt bindeled.

Og det har givet pote. Selvom ordrerne kommer i bølger, der svinger i takt med det islandske boligbyggeri, har Idealcombi fået en stigende opmærksomhed på Island.

De seneste to år er interessen for vinduerne fra Thy vokset markant, og særligt det seneste halve år er der kommet mange ordre i hus.

Alene de seneste tre måneder har Idealcombi indhentet mellem 8 og 10 ordrer fra byggerier på Island. Blandt de største ordrer er et boligkompleks på Bjarkarholt i Mosfellsbær, som nu skal have leveret første etape af tre med tæt på 500 vindueselementer.

- Vi følger selvfølgelig det islandske marked og den trend, der er i byggeriet i øjeblikket. Men vi ved også, at interessen kun kommer i bølger, siger Claus Winther.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157