23948sdkhjf

Domicil på 52.000 m² afleveret et halvt år før tid

Stram projektstyring, elektronisk registrering af fejl og mangler og godt samarbejde er årsager til, at MT Højgaard kan aflevere et fejlfrit byggeri til Dong Energy før tid.
MT Højgaard har netop færdiggjort 34.000 m² kontorer, atrium og kantine samt 18.000 m² kælder til Dong Energy i Gentofte.

Dermed afslutter entreprenørkoncernen det store byggeri seks måneder før den dato, der er fastsat i kontrakten:

- Helt fra begyndelsen har vi kørt med en meget stram projektstyring. Ved at gå i dybden med detaljerne, har vi gennem hele forløbet planlagt arbejdet så grundigt flere uger frem i tiden, at vi har sikret et konstant flow i byggeriet. Håndværkerne har ikke gået i vejen for hinanden eller måttet vente på at komme til at udføre deres arbejde, siger Philip Rouvillain, projektchef i MT Højgaard.

Elektronisk registrering af fejl og mangler
Projektchefen understreger, at selv om arbejdet er blevet hurtigt færdigt, er der på intet gået på kompromis med kvaliteten.

Der bliver heller ikke en masse efterfølgende arbejde, hvor håndværkerne skal forstyrre Dong Energys medarbejdere, for byggeriet afleveres uden fejl og mangler:

- Fejl og mangler er løbende registreret elektronisk, og vi har haft stramme procedurer for gennemgang, udbedring og klarmelding. Både bygherre og dennes rådgivere har kunnet følge mangeludbedringen i det elektroniske system, så de har også haft mulighed for at selv at udføre løbende kvalitetstjek, fortæller Philip Rouvillain.

Rådgivere flyttede ud på byggepladsen
I det hele taget fremhæver Philip Rouvillain et stærkt samarbejde med en høj grad af åbenhed som en forudsætning for, at processen er forløbet optimalt for alle involverede parter.

Blandt andet flyttede rådgiverne helt fra begyndelsen deres projektkontor ud på byggepladsen, så alle detaljer kunne afklares løbende i stedet for at vente til det ugentlige byggemøde.

MT Højgaard og Dong Energy tog sig i begyndelsen af projektet også god tid til at afstemme forventningerne både til processen og det færdige resultat på en indledende workshop. Tidligt i forløbet blev der også opført prøvekontorer, der kunne fungere som fremtidig målestok for kvaliteten af det færdige arbejde.

Videndeling i fokus
Dong Energys medarbejdere tager de nye kontorer i brug den 7. april. Byggeriet er tegnet af Hvidt Arkitekter med Orbicon som ingeniør og understøtter Dong Energys arbejde med at samle medarbejdere på tværs af forretningsområderne.

Derfor glæder director Ole Dybkjær Hounsgaard siger over, at energivirksomheden nu kan samle store dele af sine medarbejdere øst for Storebælt på én lokation:

- I en videnvirksomhed som vores er udveksling af erfaringer og sparring med kollegerne på tværs af forretningsområder og virkefelter alfa og omega. For selv om én arbejder med olieefterforskning og en anden med havmølleparker, så handler det i begge tilfælde om at finde nye og innovative måder at arbejde med energiproduktion på, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109