23948sdkhjf

Kant Arkitekter tegner psykiatri-boliger på Bornholm

Kant Arkitekter har i samarbejde med lokale entreprenører og ingeniør vundet totalentreprisekonkurrencen om opførelsen af nye boliger til psykiatrien i Rønne.
Blandt fem teams valgte dommerkomiteen i sidste uge forslaget fra Plejeboligkonsortiet II, Steenbergs Tegnestue og Kant Arkitekter, som nu skal arbejde videre med projektet, der skal tage imod de første beboere i sommeren 2012.

Forslaget tager udgangspunkt i, at arkitektoniske, landskabelige og sociale kvaliteter som dagslys, materiel sanselighed, udsigt og variation er med til at forøge menneskers livskvalitet.

Ambitionen hos Kant Arkitekter har været at skabe en hjemlig og tryg bebyggelse med plads til forskellige former for privathed for beboerne.

Kobling mellem by og land
I udformningen af bebyggelsen har det for teamet været afgørende af skabe en kobling mellem by og land:

- Med den fine beliggenhed på den sydvest-vendte skråning med forbindelse til Kommandanthøjen, har vi haft en enestående mulighed for at skabe en funktionel, tidssvarende og smukt bebyggelse. Grunden ligger som overgang mellem Rønne by og det åbne land, og dette møde har været inspirerende for vores arbejde med projektet, forklarer arkitekt og kreativ direktør Anders Bay Holm fra Kant Arkitekter.

Projektet er tænkt bæredygtigt fra første skitse. Bebyggelsen er tænkt med grønne tage, som bidrager positivt til energiregnskabet. De holder på varmen om vinteren og reducerer behovet for køling om sommeren. Endvidere forlænger de markant levetiden for det underliggende tag, der ikke udsættes for uv-stråling og vejrligets generelle slid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096