23948sdkhjf

Nu får Aarhus et højhus i kobber

Internationalt it-firma får base i et insitu-støbt kontorbyggeri, der bliver 60 meter højt

På Søren Frichsvej i Aarhus stikker Olav de Linde i løbet af kort tid spaden i jorden til et særdeles markant byggeri.

Projektet er udarbejdet af Erik Arkitekter og Niras og består af 7.350 kvadratmeter kontorhus fordelt på 15 kobberbeklædte etager.

Opgaven med at bygge huset er lagt i hænderne på Base Erhverv, der har indgået en partneringaftale med bygherren. Målt på økonomi er det virksomhedens største opgave til dato.

- Da vi blev spurgt, var projektet på skitseniveau, så det var de forudsætninger vi havde at regne på i konkurrence med andre entreprenørfirmaer. Til sidst var der kun os tilbage, og et år efter, at vi begyndte samarbejdet, skrev vi kontrakt. Udbuddet var i juni 2017, og vi skrev kontrakt den sidste dag i uge 27 i år, lige før jeg tog på sommerferie. Absolut et spændende, markant og anderledes flot kontorhøjhus, som vi glæder os til at bygge, siger direktør Klaus Rønslev.

- En fantastisk mulighed
Base Erhverv, der er et søsterselskab til Dansk Boligbyg, har traditionelt opført mere jordnære erhvervsbyggerier, som typisk placeres i industriområderne. Men med aktuelle ordrer på byggerier i ni og 15 etager i henholdsvis Horsens og Aarhus er virksomheden begyndt at bevæge sig i højden.

- Det er en fantastisk mulighed for Base Erhverv. Alle byer skal jo fortættes i dag, så projekter i dag skal være i midtbyen – og det skal være opad. Det marked er vi gået med på, siger Klaus Rønslev.

Han understreger, at Base Erhverv fortsat vil bygge både produktions- og lagerhaller, men at højhuse bestemt er et område, hvor virksomheden har ambitioner om at være med fremover.

Når det nye kontorhus står færdigt om 28 måneder, bliver det nyt hovedkontor for Systematic. Den internationale, danskejede it-virksomhed har i dag lokaler på begge sider af Søren Frichsvej, men vil med det nye byggeri samle aktiviteterne ét sted.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141