23948sdkhjf

Succes: Nu skal 3D-printet byggeri stå på egne ben

Danske 3D Printhuset, der sidste år printede den første bygning i Europa, etablerer en ny virksomhed med navnet Cobod International.

Ifølge direktør Henrik Lund-Nielsen sker det for at sikre optimale udviklingsmuligheder for alle forretningsområder i virksomheden.

- På det seneste fik vi så meget opmærksomhed på vores 3D-printet byggeri-aktiviteter, at nogle var begyndt at tro, at det var det eneste, som 3D Printhuset nu lavede. Derfor gav det mening at skille alle 3D-printet byggeri-aktiviteter ud i en ny virksomhed, som fremover kun skal fokusere på dette, forklarer Henrik Lund-Nielsen, der selv vil stå i spidsen for det nye Cobod International.

3D-printet byggeri har trukket mange overskrifter de sidste par år, og markedet begynder nu for alvor at røre på sig.

3D Printhuset har med opførelsen af The BOD (Building On Demand) i Københavns Nordhavn taget del i denne udvikling, og virksomheden er netop nu aktuel med en ny udgave af sin byggeprinter, BOD2, som ifølge Henrik Lund-Nielsen kan printe med en hastighed på en meter i sekundet. Det er ti gange hurtigere end BOD1-printeren, som printede bygningen i Nordhavn sidste år.

At det nye selskab er kommet til at hedde Cobod International, skyldes ifølge kommunikationschef Asger Dath, at 3D Printhuset ønskede et navn med en klar reference til virksomhedens tidligere aktiviteter og til den automatisering af byggeprocessen, som 3D-printet byggeri muliggør.

- Da The BOD-bygningen i Nordhavn globalt er blevet anerkendt og respekteret som den første 3D-printede bygning i Europa, der opfylder de stramme europæiske byggereglementer, var det indlysende, at det nye navn skulle have en reference til The BOD. Ved at kombinere BOD med ”CO” som en forkortelse af ”construction” lå det lige til højrebenet, at den nye virksomhed skulle hede Cobod. Da ”cobod” på engelsk i tillæg lyder lidt som ”robot” understreges sammenhængen med automatiserede processer, som i al væsentlighed er det, som Cobod tilbyder byggebranchen, siger Asger Dath.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094