23948sdkhjf

Endnu et opkøb: Velux fortsætter oprustning

Årets tredje opkøb er et danskejet selskab, der vender ’hjem’ til VKR-familien som led i ny satsning

Velux har en erklæret strategi om at blive førende på markedet for kommercielle glastagsløsninger, og som led i den strategi har den danske ovenlysproducent nu foretaget sit andet opkøb på mindre end en uge.

Torsdag offentliggjorde Velux nyheden om overtagelsen af JET-Group med 800 medarbejdere, og her til formiddag blev den nyhed fulgt op med endnu et opkøb i form af Vitral, der beskæftiger 60 ansatte fordelt på salgskontorer i Danmark og England samt produktion i Litauen.

- Vitral tilbyder ovenlys- og glastagssystemer som udgør godt supplement til vores modulbaserede løsning, VMS. I dag er Vitral i Danmark og England, hvor vi dermed styrker vores position i markedet. På sigt håber vi at kunne udvide salget af Vitrals løsninger til flere markeder. Derudover har Vitral interessante fladtagsløsninger til boliger, som vi også ser potentiale i, udtaler administrerende direktør David Briggs fra Velux i en pressemeddelelse.

Solgt fra - og købt tilbage
Vitral er på sin vis Velux' egen opfindelse. Selskabet blev stiftet i 1956 af Velux' grundlægger, Villum Kann Rasmussen, og moderselskabet VKR Holding ejede Vitral frem til 2005, hvor selskabet blev solgt fra med den begrundelse, at aktivitetsniveauet ikke var tilstrækkeligt til at udgøre et selvstændigt forretningsområde i koncern.

Men med Velux’ igangværende satsning på kommercielt byggeri har det billede ændret sig:

- Vitral vil udgøre et godt supplement til vores VMS og JET-produkter. Derudover vil vi fortsat investere i opkøb og organisk vækst i dette marked, hvor vi ser et betydeligt vækstpotentiale, lyder det fra David Briggs.

Jens Borelli-Kjær, indehaver og administrerende direktør i Vitral, glæder sig over handlen, der sikrer Vitral en langt stærkere platform for vækst:

- Siden 2005 har vi stort set fuldstændigt fornyet vores produktportefølje, og Vitrals nuværende produkter udgør i mine øjne et rigtigt godt match til Velux VMS-forretning, både på skrå og flade tage, siger Jens Borelli-Kjær, som efter planen tilknyttes Velux på konsulentbasis i en indkøringsperiode.

Købet af Vitral er Velux’ tredje i år og følger i kølvandet på overtagelsen af Wasco Products Inc. i foråret og JET-Group i sidste uge. Velux Gruppen beskæftiger herefter cirka 1.100 personer inden for forretningsområdet kommercielt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.855