23948sdkhjf

Vejle får et kontorbyggeri – der kan flyttes

Innovative virksomheder skal bo til leje i 40 fod store skibscontainere

20 skibscontainere får nyt liv i Vejle, når de i løbet af foråret sættes sammen og kommer til at udgøre et nyt og anderledes kontorbyggeri ved byens kreative innovationsmiljø i Spinderihallerne.

Virksomheden Container Living har for nylig vundet Vejle Kommunes udbud, der har den iboende udfordring, at det kommende byggeri kun må stå på grunden, en nuværende parkeringsplads, i syv år.

- Vi ser vores koncept som et friskt pust. Det har noget kant og giver mulighed for at skabe midlertidige miljøer af høj kvalitet, siger administrerende direktør Brian Gade.

Ingen forskel på midlertidig og permanent
Container Living, der blev etableret i 2015, har i samarbejde med Arkitema udviklet et koncept, der kan anvendes til såvel bolig som erhverv.

Fokus er på både midlertidigt og permanent byggeri, men Brian Gade er ikke meget for denne sondring. I tilfældet Container Living er der principielt ingen forskel, for konceptet opfylder gældende krav i bygningsreglementet.

- Om vi bygger midlertidigt eller permanent, er ligegyldigt, for kvaliteten er den samme. Så i Vejle er der egentlig tale om en permanent bygning, der kan flyttes. Og det er dét, der gør den midlertidig. Vi har lejet grunden og forpligtet os til at fjerne bygningen. Men hvis Vejle Kommune om syv år siger, at den gerne må blive stående, så er der intet problem i det, forklarer Brian Gade.

Siger nej til meget
Container Living startede ud med at bygge en mock up af en ungdomsbolig i Vejle. Herefter fulgte det første rigtige projekt – i Kanalbyen i Fredericia – sidste forår, og virksomheden er desuden så småt på vej med et boligbyggeri i Roskildes Musicon-bydel. Lokationerne er nøje udvalgte, fortæller Brian Gade:

- Vi siger nej til rigtig mange ting. Vores udvælgelsesproces er skarp, måske på grænsen til det arrogante –forstået på den måde at de beliggenheder, vi vælger, skal være markante og anderledes. Det vigtigste for os er at være anderledes, innovative og tilbyde noget, som ingen af de andre gør. Både i forhold til arkitektur og indretning. Det skal områderne være med til at understøtte, forklarer direktøren.

I Vejle er forventningen, at de 600 kvadratmeter udlejes forholdsvist hurtigt. Markedet for midlertidige kontorer har traditionelt været domineret af pavillonbyggeri, men Container Livings koncept appellerer til en anden målgruppe:

- Det har rigtig meget med image at gøre. Vi oplever interesse fra yngre, innovative virksomheder, der gerne vil vise, at de ikke er ligesom alle de andre, siger Brian Gade.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14