23948sdkhjf

Svenskere ser igen bort fra København

Tidligere på ugen løftede Balder sløret for sit første projekt uden for hovedstadsområdet, 127 lejeboliger i Hillerød. Nu er selskabet, der er en del af den svenske ejendomsgigant Fastighets AB Balder, klar med projekt nummer to uden for Københavns Kommune.

Der er tale om 13.500 m2 boligbyggeri på Skjeberg Allé i Høje Taastrup, som Balder Danmark og MT Højgaard har indgået aftale om at opføre. Så i starten af 2019 tager MT Højgaard efter planen 1. spadestik til bebyggelsen med lejeboliger.

Lejlighederne i bebyggelsen er designet af Danielsen Architecture og bliver efter planen opført som otte bygninger på hver fire etager, som i en fortolkning af den klassiske karrébebyggelse danner rammen om et fælles gård- og opholdsrum. 

Opføres i to etaper 
MT Højgaard har udviklet bebyggelsen på Skjeberg Allé, der er beliggende mellem Høje Taastrup Boulevard, Skåne Boulevard, Halland Boulevard og Skjeberg Allé. I 2017 blev der i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune lavet en ny og ambitiøs lokalplan for området. 

- Området vil, når det om få år er færdigudbygget, fremstå med en stor variation af boligtyper med rækkehuse, lejligheder, almene boliger, seniorboliger og nu også private udlejningsboliger. Bydelen vil have fokus på god arkitektur, grønne arealer samt spændende byrum med plads til både det private udeliv og fællesskabet, siger direktør for Projektudvikling i MT Højgaard, Christina Jørgen-sen.

Lejeboligerne kommer til at bestå af 2- til 4-værelses lejligheder på mellem 66 og 101 kvadratme-ter. Alle boliger har private udearealer som er syd- eller vestvendte.

Byggeriet bliver opført i to etaper, og første etape skal efter planen stå færdig i sensommeren 2020 og anden etape i starten af 2021.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172