23948sdkhjf

Scandi Byg skal opføre 85 plejeboliger i Risskov

Sammen med Regnbuen Arkitekter og Esbensen Rådgivende Ingeniører har Løgstør-virksomheden vundet totalentreprisen på et stort præfabrikeret modulbyggeri i Risskov ved Aarhus.
Med udbuddet har Aarhus Kommune ønsket at udvikle et projekt, der både afprøver potentialet i industrialiseret byggeri og samtidig skaber et moderne plejeboligmiljø med omfattende anvendelse af velfærdsteknologi.

Det ca. 8.500 m² store byggeri består af tre længer, der kommer til at fremstå med beklædning i naturskifer og karnapper beklædt med lærketræ. Bebyggelsen omgives af en grøn og frodig parklignende have.

Projektet overholder lavenergiklasse 2015, og for at opfylde kravene til passivhusstandarden har det vindende team haft fokus på at udvikle en kompakt og velisoleret klimaskærm med optimal placering af vinduer i forhold til verdenshjørnerne.

Dagslys er livsvigtigt
Ambitionen har været at sætte de kommende brugere af plejecentret i centrum, og fokus har især været på indeklimaet:

- Et behageligt indeklima er vigtigt for især de svækkede beboere, som vil opholde sig meget inden døre. Simuleringer af indeklimaet viser, at vores forslag overholder komfortkravene i henhold til DS474 – uden køling, oplyser Uffe Breinholdt.

Han peger desuden på, at mange undersøgelser har påvist, at dagslys er livsvigtigt for menneskers sundhed og velvære:

- Der findes endnu ikke nogen lyskilder, som kan gengive farver lige så godt som det naturlige dagslys. I projektet har vi optimeret dagslysforholdene, og herved får både beboere og plejere en øget indeklimakomfort. Samtidig reduceres energiforbruget til belysning væsentligt, forklarer han.

Byggestarten er berammet til september 2011 med aflevering i december 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094