23948sdkhjf

To entreprenører skal bygge Danmarks nye rostadion

Jorton og HedeDanmark vinder henholdsvis byggeentreprisen og anlægsentreprisen på Danmarks Rostadion, der over de kommende år skal opføres ved Bagsværd Sø.

Det nye nationalstadion for roning, kano og kajak skal erstatte det eksisterende, udtjente rocenter ved søen.

- Moderniseringen af det nye rostadion er et unikt projekt, som stiller krav til vores faglighed og projektledelse. Vi ser frem til at være med til at skabe et rostadion i verdensklasse, hvor omgivelserne også får et grønt løft, så også ’landbårne’ motionister og de lokale borgere kan få glæde af at færdes omkring det ny stadion, siger Claus Lorenzen, der er regionschef i HedeDanmark.

Byggeriet forventes færdigt, inden Danmark i september 2021 er vært for VM i kano og kajak sprint.

Ekstra millioner er fundet
Det nye rostadion var oprindeligt budgetteret til knap 92 mio. kroner, men i august kom det frem, at byggeriet stod foran en markant budgetoverskridelse på mere end 40 mio. kroner.

De penge skulle kommunerne i Gladsaxe, København og Lyngby-Taarbæk finde på budgetterne, og ifølge kommunikationschef Ulla Baden fra Gladsaxe Kommune er den proces forløbet fuldstændig uproblematisk. Det forhøjede finansieringsbehov er med i budgetaftalerne for 2019 i alle tre kommuner. Dermed kører projektet videre som planlagt – trods et markant højere budget på godt 134 mio. kroner.

- Det har udelukkende været et spørgsmål om, at vi ikke vidste, hvor vi præcist ville lande, før vi havde tilbuddene, siger Ulla Baden til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Som en villa ved søen 
Vinderprojektet er tegnet af Aart Architects, Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, Liw Planning og Viggo Madsen Rådgivende Ingeniører og skaber nye forbindelser mellem skoven og søen.

Det nye rocenter ligger som en ny villa på søens bred, hvor det føjer sig naturligt til naboerne og områdets historiske villaer. Stien rundt om søen er integreret i projektet og bevæger sig gennem landskabet, som naturligt inspirerer til leg, bevægelse og træning. 

Læs også: Østjysk byggefirma løber med naturinstitution

I søens vestlige ende etableres et nyt dommertårn og et mere landskabeligt tribuneanlæg til erstatning for de udtjente og ufleksible faciliteter, der i dag findes på stedet.

Mellem rocentret og tribunen i søens vestlige ende opføres et multifunktionelt trailcenter som erstatning for det eksisterende toilethus. Det skal fungere som samlingssted for brugerne og vil indeholde toiletfaciliteter, lockers, natur- og aktivitetsinfo, et overdækket mødested og en vaskeplads til mountainbikes.

For at gøre anlægget egnet til internationale regattaer skal robanerne forlænges og forskydes, så der bliver mere plads til sejlads uden for banerne i start- og målområdet.

Flere bidragydere

Fonden Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø og Gladsaxe Kommune er bygherrer på det samlede projekt. Bag projektet står desuden Team Danmark, København og Lyngby-Taarbæk Kommuner.

Projektet støttes økonomisk af A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med på 50 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden støtter også projektet. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.187