23948sdkhjf

Se billederne: Spektakulær bromontage sætter danmarksrekord

Flere måneders forberedelse kulminerede lørdag den 1. december 2018 med en dansk rekord.

Stålentreprenørfirmaet Danpro Steel Construction A/S monterede en jernbanebro udført som stålkonstruktion for entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S over Vigerslev Allé ved Vigerslev Station i Valby.

Broen er 12 meter bred og 37 meter lang. Den har en samlet vægt på ca. 275 tons. Selve montagearbejdet blev udført sammen med BMS.

Broen blev monteret ved hjælp af et SPMT-køretøj (self-propelled modular transporter), der er et køretøj på 6 meter i bredden og 18 meter i længden. SPMT'en har 192 hjul, der kan dreje op til 135 grader, der gør det muligt at manøvrere meget præcist.  Samtidig kan alle hjulakslerne reguleres op og ned ved hjælp af hydraulik, så det transporterede gods altid holdes lige.

Det er størrelsen på broen og montagemetoden, der samlet gør, at vi kan tale om en danmarksrekord.

Broen blev kørt i position ind over lejehylderne ved hjælp SPMT’eren. Herefter blev den sænket ned til nogle hydrauliske donkraft, som kunne positionere broen i korrekt niveau. Et job, der kræver enorm præcision.

Vigerslev Allé var kun spærret kortvarigt, takket være SPMT'eren, der er en hurtigere metode end for eksempel en mobilkran.

Broen blev oprindeligt fremstillet i ni sektioner på værkstedet, hvorefter de skulle transporteres til en midlertidig samleplads ved byggepladsen. Her blev de ni sektioner samlet og svejst sammen, for derefter at blive malet og få lagt en kunststofbelægning på oversiden, inden montagen kunne finde sted.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094