23948sdkhjf

Pølsevognen var på plads ved billige boliger

I Sunds ved Herning fejrede den almene boligorganisation FællesBo torsdag rejsegilde på 26 nye almene boliger på samlet godt 2.5000 kvm. 

De 26 boliger, hvoraf seks er på 69,5 kvm og 20 er familieboliger på 115 kvm, har FællesBo udviklet i tæt samarbejde med Aarstiderne Arkitekter, som er arkitekt og rådgiver på projektet. Projektet kører som en fagentreprise. Totaløkonomien ligger under rammebeløbet.

- Projektet er skabt i en periode, hvor byggepriserne tilmed er steget voldsomt. Bæredygtigheden med blandt andet solceller er samtidig et parameter, der er med til at holde huslejen nede. For eksempel har vi også valgt en innovativ ny vægtype. Den er tyndere end normale vægge men stadig højisoleret. Det giver mere indvendigt boligareal, siger bygningskonstruktør Ivan Nyborg. 

FAKTA - Fagentrepriser

Totalrådgiver: Årstiderne Arkitekter

Underrådgiver: Midtconsult

Afløb/gartner/belægning: Svend Pedersen

Facade/tag: DC System Insulation

Tømrer/tagdækker/smed: Bent Jensen

Inventar: HTH Erhvervscenter Vest

El: Total El & Hvidevarer

Beton/flisemurer: Jens Jensen

Facade: System Multipuds

Maler: Penta Byg

VVS/ventilation: Mogensen VVS Comfort

Solceller: Klimaenergi

Knækket den billige bolig-nød
Fællesbo har med egne ord knækket den billige bolig-nød. 

- Vi har haft fokus på to vigtige områder for vores nye boliger i Sunds. Vi ville bygge nyt til så billig en husleje som overhovedet muligt. Det er der både efterspørgsel på, og så giver det god samfundsmæssig mening at skabe attraktive boliger, som endnu flere har råd til at bo i, siger Kaj Mortensen, administrerende direktør i FællesBo. 

Han peger blandt andet på, at de nye boliger er forsynet med solceller med en energipakke, der kan lagre strøm. Ifølge Kaj Mortensen er det med til at holde huslejen nede. 

De nye boliger forventes at stå færdige til juni næste år. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204