23948sdkhjf

Kemp & Lauritzen køber Glenco

Glencos godt 500 ansatte bliver fremover en del af installationskoncernen Kemp & Lauritzen, som dermed styrker sig markant på markedet for tekniske installationer.
Det er ambitioner om at skabe landets stærkeste installationskoncern, der har fået Kemp & Lauritzen til at investere i Glenco, som ud over en stærk position på ventilations-markedet også løser installationsopgaver inden for el og vvs.

Købet skal sikre Kemp & Lauritzen-koncernen en solid platform til at imødekomme kundernes efterspørgsel samt bidrage til målet om at skabe ny vækst på installationsmarkedet efter kriseårene:

- Ventilation er i dag det mindste område for os, og derfor har det været naturligt at styrke os dér. Ventilation fylder mere og mere i byggeriet, hvor specielt kravene til bygningernes komfort er stærkt stigende. Og da Glenco har store kompetencer og stærke erfaringer at trække på, så passer selskabet rigtig godt til vores kultur i Kemp & Lauritzen, forklarer adm. direktør Allan Jørgensen.

Vil vokse i fællesskab
Kemp & Lauritzen omsatte i 2010 for 1,11 mia. kroner, og med købet af Glenco forventer ledelsen at nå en omsætning på omkring 2 mia. kr. i indeværende år. Dermed bliver koncernen landets største inden for tekniske installationer.

Glenco bliver det fortsættende brand i Kemp & Lauritzens ventilationsdivision med Glencos adm. direktør René Lund Rasmussen som ansvarlig for hele forretningsområdet:

- Sammenlægningen tilfører os endnu flere muskler og giver os mulighed for at videreudvikle forretningen via en bredere adgang til markedet. På den måde får vi et fantastisk udgangspunkt for at vokse i fællesskab. Samtidig er det vigtigt for os, at brandet Glenco bliver videreført og at kunderne kommer til at møde den samme mand, men nu får han bare et endnu stærkere bagland at trække på, siger René Lund Rasmussen.

Ingen afskedigelser i sigte
Kemp & Lauritzen byder de omkring 500 ansatte i Glenco velkommen med budskabet om, at vækst – og ikke afskedigelser – står højest på dagsordenen, når sammenlægningen af selskaberne gennemføres. Handlen er indtil da betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse:

- Dette er en offensiv satsning i forhold til at forfølge mulighederne for at hente yderligere vækst i koncernen og skabe endnu flere arbejdspladser. Så vi forventer bestemt ikke, at der skal afskediges medarbejdere oven på denne sammenlægning – tværtimod, forklarer Allan Jørgensen.

Mens det traditionelle byggeri generelt ventes at fortsætte i et lavt tempo i den kommende tid, så har Kemp & Lauritzen store forventninger til markedet for energiforbedringer. Interessen for at optimere energiforbruget i bygningerne stiger støt, fordi omkostningerne til energi bliver højere og højere. Sammenlægningen med Glenco vil understøtte denne strategi:

- Glenco tilfører hele koncernen yderligere styrke inden for energioptimering, som er et marked vi forventer os rigtig meget af de kommende år. Her vil vi nu stå stærkt med en bred palette af ydelser, som vores kunder kan nyde godt af og hjælpe dem til besparelser på energiregningen, slutter Allan Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11