23948sdkhjf

KPC køber stort areal i ny Herning-bydel med 600 boliger

Centralt i Herning er det store byomdannelsesprojekt Herning+ nu klar til at blive realiseret. 

Efter en historisk udbudsrunde har Herning Kommune valgt at sælge 60 procent af den såkaldte sygehusgrund - den nordligste del af det 100.000 kvm store område - til KPC for 113,9 millioner kroner.

Potentielle købere har skullet aflevere et gennemarbejdet bud på, hvordan de forestiller sig den nordligste del af det store område anvendt. En dommerkomité har vurderet de indkomne tilbud og har anbefalet byrådet at sælge grunden til realisering af projektet fra KPC og Aarstiderne Arkitekter.

15 etager højt hus i centrum
Baggrunden for Herning+ er, at Region Midtjylland i løbet af 2020 flytter sine sygehus-aktiviteter til det kommende supersygehus i Gødstrup. Dermed sættes en hel bydel, centralt i Herning, i spil. 

Plusset i Herning+ henviser til, at to gadeforløb centralt i det store område vil danne et stort plus. Det vil udgøre et centralt, nyt byrum for hele det nye kvarter.  

Vinderprojektet lægger op til at bygge et højhus tæt ved plusset, altså midt i området. Højhuset skal efter planen være 55 meter højt og have 15 etager - formentligt med ejerlejligheder - og vil dermed stå som et nyt vartegn i byen. 

Over halvdelen af området
I den østlige del af det store område, som KPC nu køber, skal der bygges nye såkaldte townhouses. Samtidig vil en række af de bevaringsværdige bygninger fra det gamle sygehus blive nænsomt renoveret.

- Arkitektonisk har vi taget udgangspunkt i de gamle, bevaringsværdige bygninger i området, hvis arkitektur og detaljerigdom vil komme til at danne basis for arkitekturen i de nye byggerier, siger koncerndirektør i KPC Kurt Poulsen.

I den vestlige del af området skal der bygges en række karreer, som først og fremmest skal indeholde boliger. Her vil det også være muligt at etablere en dagligvarebutik.

I alt indeholder vinderprojektet godt 56.000 kvadratmeter byggeret. Tanken er, at området med tiden vil rumme cirka 600 boliger og knap 600 p-pladser.

Tidsplanen
I første omgang skal de nuværende sygehusaktiviteter i området flyttes til Gødstrup. Det ventes at ske i løbet af 2020. 

Et år efter, at KPC har overtaget, har Herning Kommune forpligtet sig til at have en såkaldt byggeretsgivende lokalplan klar. Seks måneder senere forpligter KPC sig til at være i gang med nedrivninger og retableringer. 

Intentionen er, at alle byggerier skal søges realiseret i løbet af otte år fra hospitalet er flyttet til Gødstrup. De første arbejder starter omkring Plusset, altså centralt i området.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141