23948sdkhjf

Ombygning af Augustenborg Slot er lykkedes på tre måder

Bygningsstyrelsen afslutter i disse dage arbejdet med at renovere og modernisere Augustenborg Slot, som er udført i totalentreprise af Hansson & Knudsen. Renoveringen løb op i omkring 100 millioner kroner, og Odense-entreprenøren har gennemført opgaven sammen med Niras og Cubo Arkitekter som rådgivere. 

Renoveringen er foretaget som led i den såkaldte udflytning af arbejdspladser, og Bygningsstyrelsen har siden efteråret 2015 arbejdet med at flytte Landbrugsstyrelsen til Augustenborg Slot Det har krævet en gennemgribende renovering og modernisering af hovedbygningen, som udgør cirka 5.000 kvm. Bygningen bliver arbejdsplads for omkring 400 ansatte, og også medarbejdere fra Fiskeristyrelsen og Miljøstyrelsen rykker til bygningerne. 

- Den omfattende ombygning og modernisering af Augustenborg Slot er lykkedes på hele tre måder. Der er skabt nogle nye moderne og funktionelle kontorarbejdspladser, ombygningen omfavner slottets historie på fornem vis i fx farvevalg og materialevalg, og så er byggeprojektet ovenikøbet gennemført til den aftalte tid, pris og kvalitet i et godt samarbejde med de involverede parter, siger kontorchef fra Bygningsstyrelsen Nana Ejlers om projektet. 

Ombygningen har blandt andet omfattet etablering af et ventilationsanlæg, opførelse af nye toiletter og tekøkkener samt integration af elinstallationer og elevatorer. Alt arbejdet er foregået med stor respekt for det fredede slots oprindelige stil og hoveddisponering. Det har i renoveringen været en bærende tanke at vende tilbage til Augustenborg Slots stemning, som det var engang. 

Både slotsplads, have og museer i de omkringliggende bygninger vil fortsat være tilgængelige for offentligheden. 

Slottet bliver ved årsskiftet overdraget til Landbrugsstyrelsen, som medio januar flytter ind i de nyistandsatte lokaler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14