23948sdkhjf

Aarhus-arkitekter skal forvandle Den Kongelige Køkkenhave

Det bliver P+P Arkitekter, som skal tegne en række nye bygninger i forbindelse med Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot i Sønderjylland. 

Slots- og Kulturstyrelsen har nu indgået kontrakt om totalrådgivning med det Aarhus-baserede arkitektfirma, som er valgt blandt andet på baggrund af deres gode forståelse for projektet og pris for rådgivning. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.       

- Det er en dejlig nyhed her i begyndelsen af det nye år, at vi har fundet det helt rigtige arkitektfirma til opgaven med Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot. Det er på ingen måde en simpel opgave, for der skal både indrettes et velkomstcenter med vinterhave, og der skal bygges et paradehus til de mere kuldefølsomme planter. Derudover skal der bygges nye mandskabsfaciliteter til havens gartnere og de nye bonus-medarbejdere fra kommunes socialpsykiatriske tilbud Væksthuset, siger Slots- og Kulturstyrelsens enhedschef i Center for Slotte og Haver, Niels Mellergaard.

Forventer 1. spadestik nu til sommer
Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot i Gråsten i Sønderjylland skal i det kommende år gennemgå en forvandling og indrettes til en mere åben og aktiv køkkenhave med fokus på bæredygtig drift, formidling og undervisning. Målet er skabe en attraktion for gæster fra både ind- og udland samt gøre køkkenhaven til et samlingspunkt for borgerne i Gråsten. 

Hovedattraktionen bliver selve køkkenhaven, hvoraf kun en femtedel er i brug i dag, men i løbet af 2019 vil hele den flotte, gamle køkkenhave igen være på fuldt blus.

Arbejdet med at tegne bygningerne er allerede igangsat, og det forventes, at der kan gennemføres 1. spadestik i løbet af sommeren 2019, hvorefter Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot kan indvies i sommeren 2020.

Projektet er finansieret af midler fra Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen og med donationer fra Bitten og Mads Clausens Fond, Louis Hansens Fond, Fabrikant Mads Clausens Fond, BHJ Fonden, Sydbank Fonden og Michael Jebsen Fonden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109