23948sdkhjf

Tankspecialist ikke tilfreds med en byggetid på tre uger

Ipart i Hammel etablerede før årsskiftet to nye tankstationer på rekordtid for UnoX i henholdsvis Glostrup og ved Kolding Storcenter. Blot tre uger var firmaet om at bygge stationen i Kolding - og målet er at komme endnu længere ned.  Optimerede processer, præfabrikerede elementer og et ”plug and play” setup holder byggetiden nede, lyder forklaringen fra Ipart. 

Opgaverne på de nye stationer er affødt af, at Ipart er fast partner på en omfattende ombygning af Uno Xs stationsnetværk, hvor mere end 130 stationer skal gennemgå en gennemgribende opgradering. Hammel-firmaet havde fået ombygningen af tankstationer skruet ned til to dage over jorden. Det gav så opgaver under jorden. 

Udviklingen af samarbejdet til også at omfatte komplette tankstationsbyggerier, er ifølge Mads Vestergaard Krøgholt, direktør for Ipart, et vigtigt skridt. Og det har ført til en omfattende omstrukturering af den måde, firmaet bygger tankstationer på i Danmark.  

Tager lean med ud på pladsen
Forberedelse, planlægning og koordination med underentreprenørerne var – og er - kernen. Alt lige fra rørføringer, tagkonstruktioner, over komplette pyloner samles på forhånd, og leveres til direkte installation samme dag. 

Ved at koordinere har Ipart sågar fået det til at gå op i en højere enhed, så udstyr og el-arbejde kommer ind, mens entreprenørerne er på pladsen. I processen er også udvalgt entreprenører og leverandører, som gjorde det godt, fortæller Michael Sky, projektleder ved Ipart, til Licitationen. 

- Vi kommer med en helt anderledes tankegang og har som en relativt ung virksomhed fået lov at gøre det. Fx bliver der brugt lean ude på pladsen, og ikke kun hjemme i Holstebro (Ipart står bl.a. selv for megen af produktionen i metal, red.), siger Mads Krøgholt Vestergaard. 

Målet er 10 dages effektiv byggetid
Stationen i Kolding blev etableret på bar mark, men i Glostrup skulle man, ud over den kommende letbane, også forholde sig til nedrivningen af den gamle station på pladsen: Nedrivning, demontering, oprensning af byggegrunden med mere. 

Som forberedelse til projektet byggede man en komplet prøvestation ved fabrikken i Hvam, og tankegangen om plug and play-princippet blev født. 

Ved byggeriet i Glostrup anvendte Ipart også omfattende 3D scanninger og videooptagelse i hele byggeprocessen, og samme teknik blev anvendt i Kolding. Teknologien er brugt til at gennemgå byggerierne trin for trin for at identificere uhensigtsmæssige processer og der bedre i fremtiden.  

Nu er grundlaget for byggeriet af de kommende tankstationer så lagt. Målet er nu at komme ned på 10 dages effektiv byggetid, og det er ikke urealistisk, hvis design og innovation bliver tænkt ind på et strategisk niveau i alle dele af virksomheden, lyder det fra Mads Vestergaard Krøgholt. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141