23948sdkhjf

Dansk arkitekter vinder svensk kæmpeprojekt

Det bliver Arkitektfirmaet C. F. Møller | Berg Arkitektkontor, der skal tegne det supermoderne forskningscentrum Karolinska Institutet i Stockholm; et byggeri på 70.000 m².
C. F. Møller | Berg Arkitektkontor vandt konkurrencen om det nye og topmoderne 70.000 m2 forskningscentrum til Karolinska Institutet i Stockholm.

Det nye laboratoriebygggeri, kaldet Biomedicum, skal være kraftcenter for forskningen ved Karolinska Institutet i Stockholm, der står for ca. 40 procent af den medicinske forskning i Sverige og er kendt for siden 1901 at udpege modtagerne af Nobel-prisen i medicin eller fysiologi.

Dobbelt så stort som Panum-komplekset
Med sine 70.000 m2 bliver Biomedicum et af Europas største medicinske forskningscentre og det største laboratoriebyggeri i Sverige nogensinde.

Faktisk bliver Biomedicum præcis dobbelt så stort som Panum-komplekset ved Københavns Universitet og tre gange så stort som det 23.000 m2 store laboratoriebyggeri i ni etager ved Haukeland Universitetssygehus i Bergen, Norge, som C. F. Møller for nyligt indviede.

- Vi er meget stolte af sejren – og ikke mindst af at vi på den måde har formået at lande tre af de mest højprofilerede laboratoriebyggerier til medicinsk forskning i Norden inden for en kort periode. Det bekræfter firmaets position blandt toppen inden for forsknings-, sundheds- og uddannelsesbyggeri i Skandinavien, siger arkitekt og partner i Arkitektfirmaet C. F. Møller, Mads Mandrup, og tilføjer:

- Det er et resultat af vores satsning på det nordiske marked, hvor vi har valgt at være rodfæstet lokalt – med afdelinger i Danmark, Norge og Sverige - for efterfølgende at vækste gennem en solid viden- og ressourceudveksling mellem vores respektive kontorer.

Færdigt i 2017
I alt fire hold blev sidste år inviteret til at komme med deres bud på det nye forskningscenter. De tre andre, der alle er svenske, var Nyréns Arkitektkontor, AIX og Sweco.

Byggeriet forventes at gå i gang i løbet af 2013 og stå færdigt i 2017.


Fotos: Arkitektfirmaet C. F. Møller | Berg Arkitektkontor
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094