23948sdkhjf

KPC vinder tvillingetårne på Islands Brygge

KPC har netop indgået totalentrepriseaftale med PensionDanmark om opførelsen af endnu et bæredygtigt byggeri på Islands Brygge.

Med 116 kommende boliger i HavneBryggen Sirius fortsætter PensionDanmark med at udvikle og sælge boliger på Islands Brygge langs Københavns havn. Pensionsselskabet er der godt i gang med at realisere 500-600 boliger på fem byggefelter. Sirius kommer således i forlængelse af projekterne HavneBryggen Polaris, Pollux og Castor.

Sirius består at to ens tårne på hver 14 etager med p-kælder under bygningerne. Tårnene får altaner, der går rundt om bygningerne, med indbygget altankasser med vandingssystem baseret på opsamlet regnvand.  

Fakta: Havnebryggen Sirius

Areal: 14.000 kvm plus 6.400 kvm p-kælder

Færdiggørelse og indflytning: To etaper i 2021

Antal boliger: 116 ejerlejligheder fra 72 kvm til 171 kvm

Arkitekt: Henning Larsen Architects

Bæredygtighedscertificering: Forventes at blive DGNB-certificeret i kategorien Guld

- Dette nye projekt følger efter et stort byggeri i Ørestad Syd, hvor PensionDanmark også valgte KPC som samarbejdspartner, siger direktør Jesper Henkel, KPC København, med henvisning til 28 rækkehuse og 67 lejligheder fordelt på 9.100 kvadratmeter annonceret i oktover 2016.

Størstedelen af stueetagen i Sirius-projektet og naboprojektet Castor får udadvendte funktioner i stueetagen. De skal understøtte bylivet ved den centrale plads, der ligger mellem de to projekter og forbinder vejen Islands Brygge med havnekajen og den fremtidige cykel- og gangbro over havneløbet til Enghave Brygge.

HavneBryggen Sirius bliver bæredygtighedscertificeret i kategorien DGNB Guld og opføres med høj anvendelse af bæredygtige materialer ud fra livscyklusanalyser og miljømæssige risici. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109