23948sdkhjf

Strategiskifte giver stor nedskrivning hos developer 

Efter ansættelsen af Søren Kempf Holm top administrerende direktør sidste år har TK Development set forretningen efter i sømmene. Resultatet er en ny strategi og en stor nedskrivning.

Kerneelementerne i den nye strategi er opbygning af ejendomsselskab med stærk developerkompetence.

Visionen er at drive et ejendomsselskab i Danmark samt udvikle ejendomme i Danmark og Sverige.

- Ved at fastholde developerkompetencer samtidig med, at der opbygges en ejendomsportefølje, skabes en virksomhed med flere muligheder for optimering. Strategien har en bedre skalerbarhed og via developersiden giver det en mulighed for allerede på idéstadiet at vurdere, om projektet er relevant for selskabets ejendomsportefølje eller ej, skriver TK Development i en selskabsmeddelelse om ændringerne. 

Tre forretningsområder
Ændringerne betyder fokus på tre forretningsområder i form af ejendomsportefølje, developervirksomhed og restaktiviteter for aktiviteter udenfor Danmark og Sverige. 

Aktiviteterne i developervirksomheden koncentrerer sig i Danmark om boligbyggeri, retailpark‐projekter og projekter med både boliger og retail. Der er fokus på mindre projekter med minimal risiko og kapitalbinding. Projekterne vil blive solgt til investor, solgt detail eller optaget i selskabets ejendomsportefølje.

Strategiskiftet betyder også et nyt blik på organisationen. I Danmark tilføres organisationen udviklingskraft, mens nogle funktioner reduceres. Styring af vil i løbet af 2019 blive udbudt til tredjemand. Samtidig skæres den svenske organisation markant.

I kroner og øre ventes det at give en besparelse på 25 millioner kroner over tre år. 10 millioner allerede i 2019/20.

CEO Søren Kempf Holm bliver primær ansvarlig for developmentaktiviteter og ejendomsporteføljen, og koncerndirektør Robert Andersen vil primært være ansvarlig for afvikling af restaktiviteter.

Nedjustering på 150 millioner kroner
TK Developments ledelse har besluttet at nedjustere resultatforventningerne til 2018/19 med 150 millioner kroner før skat. Nu forventes et minus på 140‐150 millioner kroner før skat. 

I 2019/20 forventer ledelsen et resultat før skat på 20‐30 millioner kroner.

Nedjusteringen henføres til:

‐ Nedskrivning af værdien af shoppingcentret Sillebroen i Frederikssund med 38 mio. kr.

‐ Negativ værdiregulering af ejerandel af BROEN Shopping i Esbjerg med 42 mio. kr.

‐ Nedskrivning af værdien af shoppingcentret Galeria Sandecja i Nowy Sacz i Polen med 30 mio. kr.

‐ Nedskrivning af aktiverede projektudviklingsomkostninger og reservation til tvister på få svenske projekter. Den svenske organisation fokuserer fremadrettet på færre og vurderet lønsomme projekter med begrænset risiko, og øvrige projekter opgives. Den samlede reservation til disse forhold udgør 30 mio. kr.

‐ Omstruktureringshensættelse i niveauet 10 mio. kr., hvilket dækker engangseffekt af løntilsvar til opsagte medarbejdere m.v.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098