23948sdkhjf

Hæder til spektakulært trækronetårn

Nu er topringen sat på Camp Adventure Tårnet ved Gisselfeldt Kloster

Camp Adventures spektakulære udkigstårn i Gisselfeld Klosters skove løb med hovedprisen, Årets bedste turismeinitiativ 2018, da turistorganisationen Sydkyst Danmark holdt nytårskonference. Det skriver VisitSydsjælland-Møn på LinkedIn. 

Det 45 meter høje tårnet, som får en 650 meter lang træbeklædt gangbro, bliver det højst tilgængelige punkt på Sjælland - 135 meter over havets overflade. 

I kølvandet på flere forsinkelse meldte folkene Camp Adventure-tårnet tidligere på månede ud, at man ville åbne offentligheden den 31. marts 2019. Den dato holder stadig, fremgår det i en opdatering om projektet.

164 elementer til 650 meters rampe
Topringen er nu sat på udsigtstårnet, og den udvendige del af byggeriet er intakt. Nu mangler der lidt svejsearbejde, hvorefter det indvendige, midlertidige tårn nedtages, og den 650 m lange rampe monteres. Rampen går fra skovbunden, op langs trækronerne og kulminerer langt over trætoppene. 

- Rampen består 164 elementer i alt. De varierer i længde og vejer gennemsnitligt 2,5 ton hver. Rampeelementerne modtages som rene stålelementer, hvorefter der monteres et bærende bjælkelag i midten. Øverst lægges lokale egetræsplanker på tværs. Af æstetiske årsager sættes der i bunden en tynd cortenplade. Når det sidste svejsearbejde er klaret, og det midterste tårn er taget ned, begynder arbejdet med at montere de beklædte rampeelementer på offset connections på indersiden af tårnet, skriver Camp Adventure på sin hjemmeside. 

Tårnet opføres i stål JVP Steel, mens træet til beklædningen kommer fra skovene omkring tårnet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081