23948sdkhjf

Lokalt hold giver nyt liv til Den Gamle By

Cubo Arkitekter og SlothMøller samarbejder om byens nye vartegn

Ingeniørfirmaet SlothMøller skal projektere Den Gamle Bys nye hovedindgang. Det har et bedømmelsesudvalg bestående af repræsentanter fra A.P Møller Fonden og Den Gamle By besluttet. 

Det bliver firmaet lokale medarbejdere i Aarhus, der skal indgå som ingeniørrådgiver i det team, der skal føre byggeriet ud i livet. Dermed bliver det et rent aarhusiansk samarbejde mellem Cubo Arkitekter og SlothMøller om museets nye vartegn. 

Cubos vinderprojekt for en ny hovedindgang til Den Gamle By blev offentliggjort tilbage i oktober. Placeret ned mod Ceres Byen skal hovedindgangen åbne attraktionen op mod resten af Aarhus og gøre den mere tilgængelig for personer med mobilitetsbesvær.

Pavestolte
- Der har været en udpræget inspiration og entusiasme i gruppen for at bidrage til at give nyt liv én af Aarhus' vigtigste kulturelle institutioner. Så at vi nu rent faktisk også skal arbejde sammen med Cubo om at realisere deres smukke design, er vi naturligvis pavestolte af, udtaler Lasse Breinholt, projektleder hos SlothMøller, og fortsætter. 

- I december satte os sammen på tegnestuen i en tværfaglig gruppe for at udpege potentielle udfordringer for projektets arkitektoniske, æstetiske og funktionelle intentioner. Her bød hele gruppen ind for at identificere, hvordan de forskellige udfordringer bør gribes an, så vi ser alle virkelig meget frem til samarbejdet med resten af teamet om at realisere projektet, afslutter han

I deres vurdering har bedømmelsesudvalget blandt andet lagt vægt på SlothMøllers evne til at samarbejde og deres fokus på at honorere projektets ambitionsniveau som nogle af de væsentligste årsager til, at det netop er dem, som nu er valgt til at projektere byggeriet.                                                           

Borgere i Aarhus kan nu se frem til, at projektet står færdigopført, hvilket forventes at blive i 2021.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.286