23948sdkhjf

Pihl tabte omsætning i 2010

2010 blev et mindre godt år for entreprenørvirksomheden, der gik tilbage på både top- og bundlinje. Øget ordrebeholdning giver dog forventninger om fremgang i indeværende år.
De fortsat vanskelige markedsforhold i byggeriet betød, at E. Pihl & Søn i 2010 måtte se omsætningen falde for andet år i træk.

Koncernen omsatte totalt for 4,8 mia. kroner, og det er ca. 12 % lavere end de knap 5,5 mia. kroner i 2009. Resultatet lyder på 43 mio. kroner før skat mod 50 mio. i 2009.

- Omsætningen afspejler markedssituationen og er som forventet lavere end året før. Alligevel er selskabets soliditet forbedret, og nøgletallene er tilfredsstillende, lyder meldingen fra adm. direktør Søren Langvad, som bl.a. fremhæver, at overskudsgraden er øget fra 1,5 til 2,0 %.

Desuden er egenkapitalen vokset med 68 mio. kroner og udgør nu over 700 mio. kroner.

30 % flere ordrer end sidste år
Ifølge Søren Langvad er stigende omkostninger til tilbudsarbejde en medvirkende årsag til resultatet. Det gælder både i ind- og udland og er et udtryk for, at konkurrencen er hård og priserne lave:

- På trods af de stigende omkostninger til især tilbudsaktivitet er resultatet af den primære drift imidlertid forbedret med 16,6 % i forhold til 2009. En fremgang, som især skyldes en forbedring af resultatet vedrørende aktiviteter i Danmark, oplyser Pihl-direktøren, der ser positivt på mulighederne i de kommende år:

- Allerede nu er koncernens ordrebeholdning 30 % større end samme tidspunkt sidste år. Det giver forventning om, at omsætningen og resultatet i 2011 vil ligge på et højere niveau end i 2010. Ligeledes giver det økonomiske opsving på flere udenlandske markeder forventning om en øget ordretilgang i udlandet, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097