23948sdkhjf

Aalborg ombygger 10 stationspladser – her er den første

Mindre entreprenører skal i spil, når Aalborg Kommune ombygger en række stationsforpladser til det nye hurtigbussystem, BRT

Når Aalborg Kommune begynder at anlægge hurtigbus-forbindelsen, BRT (Bus Rapid Transfer), tages der samtidig hul på omdannelsen af en række stationsforpladser på strækningen.

Pladsen foran Haraldslund Vand- og Kulturhus i Aalborg Vestby er den første plads, der står for tur.

Anlægsarbejdet opstartes ved udgangen af maj 2019. Budgetrammen, kommunen har opsat for ombygningen af pladsen, lyder på 7. mio. 

BRT-projektets omkostning er samlet set 510 mio. kr. Heri budgetteres med 111,8 mio. kr. til stationer.

Håber mindre entreprenører byder ind
Arbejdet på BRT-forbindelsens store anlægsstrækninger vil blive udført af de seks store entreprenører Arkil Holding, Barslund, Gunnar Nielsen A/S, M.J. Eriksson samt Munck Gruppen og Per Aarsleff, som Aalborg kommune har underskrevet en rammeaftale medRammeaftalen betyder, at de seks har prækvalificeret sig til at kunne byde på de 14 anlægsetaper af BRT-forbindelsen.

På stationsforpladserne derimod håber kommunen at få mindre entreprenører i spil. 

- Vi forsøgt at dele det lidt op, så de ”tunge drenge” får anlægsarbejdet på vejen, som kræver en vist tyngde, mens vi med opdelingen af stationsforpladserne vil give mindre entreprenører mulighed for at komme med bud, fortæller Sanne Nørgaard fra BRT-sekretariatet til Licitationen. 

I alt 10 stationsforpladser på den 12 km lange BRT-strækning skal omdannes. Det drejer sig om Haraldslund, Vestbyen Station, Østerågade, Kennedys Plads, Karolinelund, Bornholmsgade, Grønlandstorvet samt Gigantium, Universitet og Nyt Aalborg Universitetshospital. 

Omdannelsen skal skabe sammenhæng i byrummet
Omdannelse af stationsforpladser var en vigtig del af ansøgningen, da Aalborg Kommune søgte om midler til at etablere Aalborg BRT. Formålet er dels at sikre den hurtige busforbindelse. Dels at skabe sammenhæng i byrummene ved stationerne og sikre gode omstignings- og venteforhold på de væsentligste knudepunkter. 

Cobe Architects har – med input fra borgerrepræsentanter fra Haraldslunds brugerråd og Vestbyen Samråd - bistået kommunen med at lave et skitseforslag til omdannelse af pladsen. 

Visionen for den nye indretning af pladsen ved Haraldslund er at skabe en grøn plads med stor fleksibilitet - en 'byskov', der kan fungere som et mødested for områdets beboere. For at skabe god adgang til BRT-stationen ved Haraldslund nedlægges et stort spejlbassin på pladsen. I stedet etableres en stor opholdstrappe. Der sikres også plads til markedsaktiviteter og lignende arrangementer. 

Projekteringen af pladsen vil foregå frem til maj. Anlægsarbejdet påbegyndes i slutningen af maj 2019 og pladsen forventes at kunne tages i brug inden udgangen af året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141