23948sdkhjf

To byder på 2,3 milliarders entreprise på Nyt Hospital Nordsjælland

Det bliver NCC eller det østrigsk-italiensk joint venture Rde-VSG, som løber med den cirka 2,3 milliarder kroner store hovedentreprise på Nyt Hospital Nordsjælland. De to byggekæmper bød på Region Hovedstadens nye superhospital i Nordsjælland den 15. februar 2019 

Rde-VSG, et østrigsk-italiensk joint venture mellem Rizzani de Eccher og Vamed, blev sammen med NCC, MT Højgaard og det italienske konsortium CMB/Itinera prækvalificeret til projektet i oktober sidste år.

Kontraktsummen for entreprenøropgaven på de i alt cirka 118.000 kvm udgør mere end 2 milliarder kroner ud af et budget på 4,5 milliarder kroner.

Fakta:: Nyt Hospital Nordsjælland

Omfang: 118.000 kvm

Samlet budget: 4,5 mia. kr. i 2018-priser

Bygherre: Nyt Hospital Nordsjælland,

Region Hovedstaden

Totalrådgiver: Herzog & de Meuron / Vilhelm Lauritzen Arkitekter

570 ensengsstuer

+500.000 ambulante behandlinger om året

70.000 akutte indlæggelser om året

+310.000 borgere i optageområdet

Forhandlinger i foråret - spadestik til sommer
Når tilbuddene er blevet analyseret starter forhandlingerne. Planen er, at entreprenørerne giver deres endelige tilbud i maj, hvorefter vinderen udpeges.

- Det glæder mig, at vi nu har modtaget tilbud fra hovedentreprenørerne, så byggeriet forventeligt kan gå i gang til sommer, siger Per Tærsbøl, der er formand for den politiske følgegruppe for Nyt Hospital Nordsjælland. 

Digitaliseringsparathed vægtes
Siden entreprenørerne blev prækvalificeret i oktober, har de løbende været i dialog om byggeriet med projektorganisationen Nyt Hospital Nordsjælland. Der har været afholdt interviews og informationsmøder med visninger af byggegrunden og detaljerede gennemgange af de fysiske 1-1 modeller (mock-ups) og af modellen i 3D. 

- Både NCC og Rde-VSG har været meget engageret under hele forløbet. Begge entreprenører har stor erfaring - også med at anvende en samlet digital model af et bygningsværk (BIM). Et højt niveau af digitalisering er med til at sikre, at vi kan nå i mål med så stort og ambitiøst et byggeri som vores, siger Henrik Schødts, der er projektdirektør hos Nyt Hospital Nordsjælland.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141