23948sdkhjf

NCC skal omdanne Ørkenfortet til nyt Hilton Hotel

ATP Ejendomme og NCC har indgået kontrakt om renovering og udbygning af det tidligere Nordea hovedkvarter – Ørkenfortet, som går en ny fremtid i møde som hotel Hilton Copenhagen City Center.

Kontrakten lyder på cirka 600 mio. kroner, fremgår det af en pressemeddelelse.

Den karakteristiske bygning med den flere meter høje betonmur langs Torvegade i København er opført i årene 1957 -1962, tegnet af arkitekten Palle Suenson og var oprindeligt hovedsæde for skibsværftet B&W.

Siden blev den hovedsæde for Privatbanken, der blev til Nordea, som har haft til huse på adressen frem til efteråret 2017 .

- Vi er meget stolte af, at ATP Ejendomme har valgt os til dette spændende projekt, siger direktør for NCCRenovering, Dennis Nielsen.

- Her kan vi bringe alle vores kompetencer og vores erfaring ispil, og viser frem tilsamarbejdet med ATP Ejendomme og BCHospitality Group, den kommende lejer og operatør, supplerer senior projektchef fra NCCRenovering, Karina Mary Andersen.

Erfarne kræfter 
Den gennemgribende renovering og ombygning vil give den fortlignende bygning en mere åben og imødekommende facade på Christianshavns nye Hilton Copenhagen City Center hotel på Strandgade 7.

Det sker blandt andet med en transparent tilbygning på bygningens betonbase, ligesom der kommer en ny bred trappe fra Knippelsbro til havnepromenaden og hotelletsrestaurant ved kajkanten.

Nu er bygningen tømt, alle skillevægge fjernet, og den står som 28.500 m2 råhus, klar til at NCC’s håndværkere kan rykke ind og gå i gang med arbejdet.

- Vi er glade for, at vi nu har indgået en kontrakt med NCC om renoveringen af Hilton Copenhagen City Center. Vi har gode erfaringer med NCC fra tidligere og andre igangværende projekter og ser dem som en kompetent samarbejdspartner til at løse denne opgave, siger ATP Ejendommes direktør for Property Management Christian Hartmann.

NCCRenoverings har helt aktuelt et godt og konstruktivt samarbejde med ATP Ejendomme på en tilsvarende stor renoveringsopgave af Falkoner Centret. 

Som på Falkoner Centret vil VVS-installationerne til hotellets værelser blive ført i NCC’s egen præfabrikerede skaktløsning. Det giver en mere rationel arbejdsproces og er samtidig en mindre pladskrævende løsning.

Byggeriet går i gang i løbet afsommeren, og hotellet forventes klar til åbning isommeren 2021. Projektets øvrige partnere omfatter NCCEngineering og Arkitema Architects.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126