23948sdkhjf

Esbjergensisk entreprenør løber med multicenter

Det bliver Nem Byg, som skal bygge det nye multicenter Energien i Andrup-Andrup ved Esbjerg. 

Den esbjergensiske entreprenørvirksomhed har vundet hovedentreprisen på projektet, som omfatter en ombygning og udvidelse af idrætshallen ved Andrup Skole, bekræfter Nem Bygs administrerende direktør, Karsten Larsen, overfor Licitationen. 

Energien, der har form af et multicenter med faciliteter til fx gymnastik, spinning og squash samt plads til kulturelle aktiviteter og frivilligt arbejde, skal danne rammerne om de lokale fritidsaktviteter. 

De deler regningen
Energien har en anlægssum på cirka 18 millioner kroner. 

Esbjerg Kommunes andel er cirka 11 millioner kroner. Borgerne i Skads-Andrup har samlet cirka 2,5 millioner kroner sammen, mens Lokale- og Anlægsfonden har lovet at give godt 3,3 millioner kroner.

Idéen til projektet opstod helt tilbage i 2007, da Lokalrådet i Skads-Andrup inviterede foreninger, institutioner og seniorklubber til at drøfte de forskellige fritidsbehov i landsbyerne. Siden kom arkitekterne fra Cebra samt Lokale- og Anlægsfonden med i udviklingen. 

Udvidelse giver plads til "Hjerterum"
Projektet betyder mere konkret, at den eksisterende hal ved Andrups skole udvides med 600 kvm. Det giver plads til et nyt ”Hjerterum”, som kommer i forbindelse med alle de andre rum i bygningen. 

I hjerterummet bliver der plads til leg og træning i et motoriklandskab, der bliver der plads til en amfi-scene og et samlingssted for den lokale skole. Hallens sportsgulv kan i fremtiden deles i to forskellige sale. En tredje sal indrettes ovenpå et nyt depotrum. Salen vil blive så fleksibelt indrettet, at den også kan bruges som squashbane. 

Derudover får idrætshallen en café, lokalhistorisk arkiv, klub for børn og unge, åbent værksted og mødelokaler. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11