23948sdkhjf

Duo ombygger gamle kjolefabrik til boliger og byhuse

Danhaus og Årstiderne Arkitekter skaber 10 nye boliger central i Herning. 

Herning Kommune har nu udpeget de to virksomheder som vinderteam i konkurrencen. Nu gælder der det omdannelse af den bevaringsværdige teglstenbygning på Museumsgade i Herning, som gennem tiden har huset både kjolefabrik og fotomuseum, til boliger.

Når projektet står færdigt vil bygningen rumme i alt syv nye boliger og et enkelt erhvervslejemål på 150 m i stueetagen. Derudover opføres tre nye rækkehuse på grunden. 

Boligerne i den gamle kjolefabrik bliver i varierende størrelser fra 89- 149 kvm. Som et nyt element tilføjes hævede terrasser på havesiden af bygningen med direkte udgang fra en række af boligerne. Terrasserne bliver designet med plantebede og kasser med klatreplanter, der begrønner terrassernes værn og facader. 

Rækkehuse i tråd med Kjolefabrikkens arkitektur
Grundens tre nyopførte rækkehuse henter sin inspiration fra engelske townhouses, og får alle en mindre forhave mod gaden og adgang til store fælles udearealer bagtil. Husene opføres i materialer og med detaljer, som lægger sig op ad den eksisterende museumsbygnings arkitektur med røde teglsten, skrå tage og små detaljeringer i murværket. 

I renoveringen af bygningen har arkitekterne lagt vægt på at bibeholdt det arkitektoniske udtryk så autentisk som overhovedet muligt, forklarer Kaare Dahlmann, der er arkitekt og markedschef hos Årstiderne Arkitekter, der har slået stregerne til projektet i en pressemeddelelse:

Derudover har vi med materialer og detaljer i bl.a. murværket forsøgt at skabe en sammenhæng mellem ny og eksisterende arkitektur, så projektet kommer til at fremstå som en helhed, siger han. 

Indflytningen inden årets udgang
De to bygninger bliver bundet sammen af et stort fælles haveareal mellem bygningerne. Det store uderum indrettes med træer og buske, som bl.a. vil afskærme for grundens parkering. Derudover etableres der et regnvandsbed på grunden med forskellige græsser og trædesten.
 

De nye rækkehuse bliver på ca. 120 kvm, og har direkte sammenhæng mellem køkken, spisestue og stue og med fire store værelser i hver bolig.

Projektet opstartes i midten af 2019 og forventes at stå klar til indflytning i slutningen af året.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109