23948sdkhjf

Her kommer 140 nye lejeboliger i Aalborg

Aalborgs byudvikling har været kraftigt fremadgående de sidste mange år, og det stopper ikke lige foreløbig. 

Aalborg Øst kan snart se frem til endnu et nybyggeri, der kommer til at rumme 140 lejeboliger, butiks- og erhvervslokaler tæt på Aalborg Universitet. 

Aalborg byråd har netop godkendt to boligprojekter, der i alt vedrører 140 almene ungdoms- og familieboliger, fordelt på 64 nye ungdomsboliger og 76 familieboliger på hjørnet af Sohngårdsholmsvej og Universitetsboulevarden. 

Bygherrerne er Sundby-Hvorup Boligselskab og Vivabolig, der hver især har 32 ungdomsboliger og 38 familieboliger fordelt på de to boligprojekter. Sammen kaldet KOA-projektet. 

KOA-projektet opføres som en karré i varierende højder, som kulminerer i et tårn på hjørnet af Kollegievej og Sohngårdsholmsvej. 

Læs også: Trio vinder totalentreprisen på 4.400 kvm sundhedshus i Odder

De kommende boliger vil være ideelle for studerende, der efter endt studie ikke skal bekymre sig om at fraflytte deres bopæl, men kan have fokus på at komme ud i erhvervslivet, Det understregede Rådmand for By og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen under byrådsmødet, hvor projektet blev godkendt.

Udover boligerne er det påtænkt, at der skal bygges erhvervs- og butiksareal i byggeriet, der skal føre ud til et hævet bytorv ud mod krydset på Sohngårdsholmsvej og Universitetsboulevarden.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.126