23948sdkhjf

Solars datacenter får strøm fra p-anlægget

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt indviede i går et helt nyt p-anlæg overdækket med solceller hos Solar i Vejen.

Anlægget blev præsenteret som et sandt ’kinderæg’, der indeholder hele tre ting.

- Bilen er overdækket; anlægget leverer grøn strøm til et datacenter, og strømmen er produceret af solen.

Anlæggets produktion skal forsyne Solars datacenter med strøm.

Lars Chr. Lilleholt klippede den røde snor og i talen til de mange fremmødte medarbejdere gav han udtryk for sin begejstring.

- Der er virkelig perspektiv i, at man overdækker p-anlæg med solceller. Det er godt tænkt, at man etablerer et sådan anlæg, som kan levere strøm til et datacenter. Jeg håber, at vi vil komme til at se en række lignende anlæg. Tankegangen med, at man anvender eksisterende flader til solceller fremfor at placere dem på marker er interessant, sagde Lars Christian Lilleholt.

Adm. direktør i Solar-koncernen Jens Andersen kvitterede for roserne og forklarede motivationen for at etablere anlægget.

- Vi mener, at vi som en stor og betydende dansk virksomhed har en forpligtelse til at drive den grønne omstilling i Danmark og vil gerne som social ansvarlig virksomhed være med til at øge produktionen af vedvarende energi i Danmark. Derfor går vi nu forrest og tager vores egen medicin, sagde Jens Andersen.

Stort potentiale
Det er Solar Polaris, som står for projektforløbet herunder skitseforslag, detaljeret design og projektering, myndighedsansøgninger, implementering samt drift og vedligeholdelse af solcelleanlægget i dets levetid.

Anlægget dækker et areal på 850 kvadratmeter med 60 nye parkeringspladser. Overdækningen er monteret med 510 solcellepaneler, som årligt producerer 150.000 kWh, hvilket ca. svarer til 35 parcelhuses forbrug.

Administrrende direktør i Solar Polaris, Karsten Hillmann, kørte en lille tur med ministeren i en el-bil, som var blevet opladet af strøm fra p-anlægget. Og selv på en overskyet og regnfuld dag producerer det strøm.

- Vi ser et stort potentiale i denne model, som harmonerer godt med den øgede elektrificering, og at flere skal til at køre i el-biler, siger Karsten Hillmann, der allerede er begyndt at tænke store tanker.

- Danmarks målsætning om at nå en fossilfri energisektor i 2050 forudsætter, at vi har en bred palette af VE-teknologier, herunder solceller. Og der skal tænkes både i store centrale anlæg og i mindre decentrale løsninger, hvor energi produceres og anvendes lokalt, siger han.

Han er ikke den eneste, der kan se det store potentiale i løsningen.

- Vi håber også, at konceptet kan blive rullet ud til lufthavne, supermarkeder, kommuner, virksomheder mm, hvor der er store parkeringsarealer. Og de skal være hjertelig velkomne til at kigge forbi og forhåbentlig lade sig inspirere og købe ind på det bæredygtige koncept, siger Solar-direktør Jens Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094