23948sdkhjf

Niras og Hou + Partnere vinder UBST-udbud

De to firmaer har fået til opgave at gennemføre bygningssyn af Universitets- og Bygningsstyrelsens bygninger med henblik på vedligehold.
Medio maj vandt det rådgivende ingeniørfirma Niras og Hou + Partnere Arkitekter udbuddet om bygningssyn af Universitets- og Bygningsstyrelsens bygninger.

Styrelsen oplyser på sin hjemmeside, at kontrakten gælder frem til 2014, og at det vindende team i perioden skal gennemføre 1-2 udvendige bygningssyn samt indvendigt vedligeholdstilsyn og arkitektursyn.

Første gennemgang af alle UBSTs bygninger vil være afsluttet inden 1. november 2011, og aftalen indeholder desuden mulighed for at gennemføre yderligere syn og andre opgaver over de næste fire år.

- I Niras er vi meget glade for opgaven, og vi håber samarbejdet kan bane vej for andre opgaver for UBST. Det falder i øvrigt fint i tråd med, at vi i december 2010 ligeledes vandt opgaven om bygningssyn for en anden stor kunde inden for staten, nemlig Kriminalforsorgen, siger projektleder Anders Roslyng-Jensen.

Niras vandt ved samme lejlighed en fireårig totalrådgivningsaftale sammen med Erik Møller Arkitekter A/S, der gælder byggeopgaver på Kriminalforsorgens bygninger over hele landet.

Ny software tages i brug for første gang
Med det kommende bygningssyn tages et helt nyt stykke software i anvendelse. Softwaren ”UniCampus” er et synsmodul, som UBST har udviklet til styrelsens ejendomsdatabase UniCampus for at rationalisere og effektivisere arbejdet med de mere end 2 mio. m² universitetsejendomme, som indgår i Styrelsens aktiviteter.

”UniCampus” indeholder bl.a. information om de enkelte bygningers geografiske placering, ruminddeling, laboratoriestand, tilknytning til ejendom og institution, tilhørende lejedokumenter og tegninger.

Derudover er det muligt på bygningsniveau at trække data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og fra Kort- og Matrikelstyrelsen Fremadrettet arbejdes der også på at indhente EMO-rapporter fra Energistyrelsen, oplyser Universitets- og Bygningsstyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094