23948sdkhjf

Cobe bygger boliger i Canada – proppet med dansk kærlighed til fællesskab

Arkitektvirksomheden henter inspiration fra danske andelsboligforeninger

Der skal være plads til masser af fællesskab i et nyt boligbyggeri på en havnefront i Canada.

Det er visionen bag et nyt projekt i den canadiske storby Toronto, som det danske arkitektfirma Cobe står bag.

- Målet for projektet er at sikre, at der opstår sociale fællesskaber på tværs af opgange og bygninger. Vi vil gerne sikre et projekt af høj arkitektonisk kvalitet med indlejrede sociale værdier, som vi kender fra Danmark med andelsboligforeninger og almene boliger, hvor alle har adgang til fællesfaciliteter. Folk skal komme hinanden ved, siger

Cobes "dansker-byggeri" i Toronto

Sted: West Don Lands, Toronto, Canada

Klient: WDL 8 LP – en bygherregruppe bestående af Dream Unlimited, Kilmer Van Nostrand Co.
Limited og Tricon Capital Group

Arkitekt: Cobe og architectsAlliance

Landskabsarkitekt: Claude Cormier + Associés Inc.

Ingeniør: Konstruktioner: Thornton Tomasetti, bæredygtighed: RWDI, civilingeniør: Cole Engineering, installationer: MV Shore, trafik: BA Group

Entreprenør: EllisDon 3

Program: Boliger

Bruttoareal: Cobe (Block 8A og 8B): 42.300 m2. ArchitectsAlliance (Block 8C): 25.900 m2. I
alt 761 lejligheder, hvoraf 30 procent er almene.

Status: Opdrag i 2018, projektering igangværende, byggestart forventet i midten af 2019, realisering forventet i 2022

arkitekt og grundlægger af Cobe Dan Stubbergaard i en pressemeddelelse.

Projektet i Toronto er fordelt over tre bygninger, hvor Cobe har tegnet to af bygningerne.

I alt rummer projektet 761 lejligheder inklusiv 30 procent almene boliger, hvor alle de kommende beboere får adgang til forskellige rekreative fællesområder med byhaver, terrasser, en legeplads og et pool-område.

Også fællesfaciliteter såsom fitnessrum, biograf, musikfaciliteter og børnepasning bliver en del af det nye byggeri, hvor hver enkelt bygning desuden får sit eget festlokale.

I stueetagen etableres desuden rækkehuse og udadvendte offentligt tilgængelige funktioner som caféer og butikker, så både beboere og andre i lokalområdet kan tage del i fællesskabet.

- Vi ønsker at skabe attraktive boliger, der appellerer til mange forskellige typer af mennesker. Alle beboere får lyse, generøse boliger med gulv-til-loftvinduer og adgang til indbydende fællesarealer, siger Dan Stubbergaard. 

En del af historiske omgivelser
Det er en bygherregruppe bestående af Dream Unlimited, Kilmer Van Nostrand Co. Limited og Tricon Capital Group, der har engageret Cobe i at tegne boligprojektet i samarbejde med det lokale arkitektfirma architectsAlliance.

Det nye byggeri får adresse i den østlige del af downtown Toronto i et tidligere industriområde ved havnen, hvor grunden ligger midt mellem tre kvarterer fra hver sin tidsperiode og med hvert sit arkitektoniske udtryk.

Derfor henter det nye byggeri også inspiration fra sine historiske omgivelser ved, at projektet består af arkitektoniske elementer fra de tre nabolag, der er stablet ovenpå hinanden som tre byggeklodser.

Første lag er en fortolkning af det nærliggende Distillery Districts pakhuse i røde teglsten, midterste lag trækker tråde til Canary Districts moderne blandede bebyggelse på den nordlige side, mens øverste lag udformes i lys beton med inspiration fra havnefrontens industrielle siloer.

- Vores vision har været at skabe et projekt, der hylder områdets forskellige stilarter i et inviterende boligbyggeri, som både tilpasser sig omgivelserne, og som samtidig bidrager med ny markant og robust arkitektur til byen, siger Dan Stubbergaard.

Byggeriet går i jorden i midten af 2019 og forventes færdigopført primo 2022. Projektet er et af fire projekter, som Cobe på nuværende tidspunkt er i gang med i Nordamerika.

Læs mere om: COBE
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14