23948sdkhjf

Mangor & Nagel vinder boligprojekt

Vinderen af 40 nye boliger til ældre i Hundige Øst er fundet. Det bliver tegnestuen Mangor & Nagel, som skal tegne ældreboligerne for Greve Boligselskab. 

De nye ældreboligerne vil stå færdige i 2022 med to- og treværelseslejeligheder, som ældre kan blive anvist til gennem den kommunale anvisning. 

Lejlighederne får en fælles gårdhave, og alle beboerne får adgang til et fælleshus med selskabslokaler samt et gæsteværelse til overnattende gæster.  

Konkurrenceprogrammet havde som mål at skabe de bedste rammer for de 40 nye ældreboliger, hvor den mest optimal udformning af såvel boliger som udearealer skulle understøtte de ældre beboeres behov.  

- Ældreboliger er nærmest sin egen disciplin – det er helt essentielt at skabe gode og trygge hjem for de ældre, som både er tilgængelige for alle, har en høj grad af æstetisk værdi og opfordrer til et fællesskab mellem beboerne udenfor de private lejligheder. Noget vi synes, vi er lykkes rigtig godt med i de indledende tegninger i Hundige Øst og som vi glæder os til at realisere sammen med Greve Boligselskab, siger Lars Rath, sagsarkitekt, Mangor & Nagel. 

De to bebyggelser er ”knækkede”, så ingen af boligerne er orienteret mod nord. Sammen skaber de to bebyggelser et overskueligt gårdmiljø med plads til både fællesskab og til at trække sig tilbage og være privat. 

Boligerne bliver rummelige og gennemlyste med nem udgang til enten egen altan eller terrasse.  Altaner og terrasser vender væk fra det indre gårdrum og vil dermed blive en mere privat del af de enkelte boliger. 

Gårdhaveområdet kommer til at rumme en fælles terrasse, petanquebane og tai chi plads samt opholdspladser og nyttehave. Bebyggelsens fælleslokale får direkte udgang til gården. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112