23948sdkhjf

Nye budskaber på Building Green: Arkitektur skal være en miljøhandling

Arkitekt Noah Yaffe, partner hos Steven Holl Architects, oplever Danmark som et af de lande, der har mest fokus på bæredygtighed

Den store bæredygtighedsfest for byggebranchen, Building Green i Aarhus, nærmer sig. I år har programmet fokus på byggeri i forhold til FNs 17 Verdensmål, miljøeffekter, det bæredygtige byrum, fremtidens boligtendenser samt innovation og teknologi.

På udstillingsområdet Innovation Village er der plads til græsrødder, iværksættere, start-ups, og studerende, det vil sige de, der med idéer og løsninger kan skabe større værdi i det bebyggede miljø og ikke mindst give modspil til og inspirere de etablerede i branchen.

En af hovedtalerne i år er arkitekt Noah Yaffe, der er partner i Steven Holl Architects (SHA).

At bygge til fremtiden
På messen vil han afsløre en spændende tilgang til bæredygtig arkitektur og fokusere på en række Steven Holl-projekter i USA og ikke mindst tegnestuens danske flagskibsprojekt, Heart-museet i Herning.

- Arkitektur og byggeri er en miljøhandling og har miljømæssige konsekvenser, siger Noah Yaffe, hvis tegnestue er internationalt anerkendt og har vundet flere priser.

Ifølge Noah Yaffe handler bæredygtigt byggeri om integreret innovation og om at bygge til fremtiden.

- Bygninger skal ikke kun gøre gavn lige nu og her. De skal også gøre gavn for vores fremtidige børnebørn og oldebørn, og derfor skal vi tage stilling til det miljømæssige aspekt i arkitekturen, mener Noah Yaffe.

- Hos os ser vi 100 år frem i tiden. Vi vil gerne væk fra mentaliteten om at se arkitektur i et tre-års perspektiv og gøre vores konstruktioner langtidsholdbare, så vi forholder os til, hvordan vores bygninger påvirker menneskers liv over de næste 100 år, tilføjer han.

Lys værdifuldt for danskere
Blandt andet arbejder tegnestuen på at optimere lysindfaldet gennem blandt andet placeringen af vinduerne, så en bygning på en god dag ikke behøver kunstigt lys.

- Jeg har tilbragt nok tid i Danmark til at vide, at lys er meget værdifuldt for danskere, og i Herning formede vores tilgang til lys det meste af både projektet og bygningen, og vi endte med en innovativ løsning, der gav optimale lysbetingelser og energiforbrug, siger han i en pressemeddelelse forud for Building Green, der finder sted i den jyske hovedstad i dagene 3.-4. april.

Kan lære af Danmark 
Hans mission er blandt andet at vise optimisme fra USA.

- Der sker mange spændende ting i USA, og det er ikke nyt for os amerikanere, men i disse tider er det vigtigt at vise resten af verden lidt af optimismen, siger han.

Efter at have arbejdet på Heart-museet i Herning glæder Noah Yaffe sig til at komme tilbage til Danmark.

- Jeg vil gerne se, hvad der sker inden for bæredygtigt byggeri i Danmark og netværke med de andre talere og deltagere på eventet. Det var meget værdifuldt for mig og virksomheden at arbejde i Danmark sidst. Vi oplever Danmark som et sted med stort fokus på bæredygtigt byggeri, og derfor er det spændende at lære af Danmark.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Building Green Aarhus 2019.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111